Skocz do zawartości

Ile Dni Na Opuszczenie Usa Po Odmowie Zmiany Statusu.

kopan

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, cały czas czekam na decyzje w sprawie zmiany statusu z J-1 na F-1. Mam pytanie, na stronie uscis.gov napisane ze trwa to okolo 2,5 miesiaca? Czy to jest realny czas czy w praktyce trwa to znacznie dluzej. Wszystko urzad dostal ode mnie pod koniec lipca, wiec teoretycznie jakas informacje powinienem dostac w polowie pazdzienika. Czytalem kiedys ze na decyzje mozna czekac nawet 6 miesiecy.

2. ile jest dni na opuszczenie USA jesli odpowiedz bedzie odmowna, i czy jest mozliwosc zlozenia jakiegos odwolania albo czegos takiego??

Napisano

dobrze czytales o tych 6 miesiacach..to ze pisze na stronie to zycie idzie swoja droga

poczytaj posty Kariny,Ona tam kiedys pisala o tym jak jest z odmowa oraz co mozna z tym zrobic...

Napisano

Z tego co ja zauwazylam to na chwile obecna zaden z moich klientow nie czekal na zmiane statusu na F-1 dluzej niz 3 tygodnie. Generalnie czekali okolo 2 tygodni (az sama bylam w szoku, ze tak to szybko idzie). Jednak teraz nie ma az tak wiele aplikacji o zmiane statusu wiec idzie to duzo szybciej. Byc moze, ze cos sprawdzaja i dlatego trwa to dluzej. Kiedys trwalo to nawet do roku czasu - teraz, przez ostatnie tygodnie, sprawy bardzo przyspieszyly. Pamietaj, ze nie ma 100% daty do kiedy urzad musi sie wyrobic z Twoja petycja. Jesli jednak nie ma pytan badz zastrzezen - sprawa idzie bardzo szybko. Miejmy nadzieje, ze dostaniesz odpowiedz pozytywna.

Napisano

No na stronie jest wyraznie napisane ze jest to 2,5 miesiaca. Szczerze powiem ze nie spieszy mi sie z tym, wiec moge czekac i rok. Aczkowliek troszke mnie to zaniepokoilo jak napisala pani ze 3 tygodnie to trwalo w przypadku Pani klientow. Mam nadzieje ze uda sie wszystko zalatwic. Nie bralem prawnika do tej sprawy, bo moja szkola ma oddelegowanego pracownika do spraw studentow miedzynarodowych. Wszystko wypelnilem z nim wiec mam nadzieje ze jest OK. Wyslalem i539, i20, kopie paszportu i wizy, wyciag z banku, list do oficera, w ktorym napisalem dlaczego co i jak (ten czlowiek powiedzial ze bardzo dobre argumentyh) i to chyba bylo wszystko i ile dobrze pamietam. Boje sie troszke bo kurcze jestem troszke zawieszony w prozni. Aha moje dokumenty wyslalem do Califforni jesli to ma jakies znaczenie. Aha a w przypadku odmowy jaki jest czas na wyjechanie z USA?

Napisano

Chyba wywołałem wilka z lasu bo dzis dostalem odpowiedz z immigration. POZYTYWNA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! JUPIIIIIIIIII!!!!

ale zeby nie bylo tak pieknie zapytam o kilka rzeczy jeszcze:

1.I-20 mialem wystawione na klasy ktore zaczynaly sie w sierpniu i teraz nie wiem co mam zrobic czy ide dopiero od stycznia czy oni przyjma mnie na te klasy sierpniowe (co chyba jest niemozliwe, bo jak niby nadrobic mieisac szkoly teraz)

2.Czy musze wysylac do immigration nowe i-20 na klasy styczniowe jesli okaze sie ze zaczynam szkole w styczniu?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...