studentDE Napisano 9 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Napisano 9 Października 2009 Witam! Jestem Polakiem ale studiuję na Fachhochschule w Niemczech. Za rok skończę studia z dyplomem niemieckiego inżyniera. I tu mam do Was dwa pytania: 1) czy mając w kieszeni niemiecki dyplom łatwiej jest wyjechać (uzyskać wizę) do pracy w USA? 2) Czy w USA uznają niemieckie dyplomy? Czy może traktują je podobnie jak polskie czyli, że są nic nie warte? Dzięki za odpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly6 Napisano 9 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Napisano 9 Października 2009 a na tych studiach nic nie wiedza,,,poszukaj na forach niemieckich,angielskich co o tym mozna sie dowiedziec a co do wizy to o jaka Ci chodzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW Napisano 9 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Napisano 9 Października 2009 1) czy mając w kieszeni niemiecki dyplom łatwiej jest wyjechać (uzyskać wizę) do pracy w USA? tak samo jak innym 2) Czy w USA uznają niemieckie dyplomy? Czy może traktują je podobnie jak polskie czyli, że są nic nie warte? A masz masters degree, czy jaki poziom? w niemczech maja teraz chyba podobny system do amerykanskiego musisz poczytac w necie, z dyplomem inzyniera moze nie byc zle a zreszta niektore polskie dyplomy tez sa cos warte, to zalezy od zawodu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
studentDE Napisano 9 Października 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 9 Października 2009 tak samo jak innymA masz masters degree, czy jaki poziom? w niemczech maja teraz chba podobny system do amerykanskiego musisz poczytac w necie, z dyplomem inzyniera moze nie byc zle a zreszta niektore polskie dyplomy tez sa cos warte, to zalezy od zawodu Za rok będę miał właśnie master degree czyli Diplom Ingeniuer. Studiuję Automatisierungstechnik (mało to mówi więc wyjaśniam, że jest to po prostu coś pokroju elektryki ). Chciałbym po prostu popracować trochę w USA, tzn. zdobyć doświadczenie właśnie tam. To jest wyzwanie bo w europie wszystko się różni, choćby nasze 230V w gniazdku a 110V w USA. Co do uznawalności niemieckich dyplomów przez USA nie mogę znaleźć informacji, ale pewnie za słabo szukałem w internecie. Mam jedno pytanie do was. Jeżeli ktoś ma taki europejski dyplom inżyniera na których specjalistów w USA jest zapotrzebowanie to czy wtedy jest jakaś łatwiejsza procedura uzyskania wizy? Dzięki i sorry za głupie pytania ale jestem nowy, jeszcze nie zdążyłem dokładnie całego forum przeglądnąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gal Napisano 10 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Października 2009 Rozumiem ze mowisz dobrze po angielsku. sprobuj znalezc swoj temat tu na forum niemieckim, mozesz zasiegnac wiecej wiedzy http://www.toytowngermany.com/forum/index....showtopic=79988 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.