Reachel Napisano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Napisano 7 Kwietnia 2005 Hej ! Mam pytanie: Jezeli mam wizyte w ambasadzie w sprawie wizy J1 na godz. 13:30 to mniej wiecej kiedy bede juz po rozmowie? Chodzi mi o to ile czasu zajmie mi wizyta w ambasadzie. Niestety do Warszawy mam kawalek drogi pociagiem i chcialabym wiedziec czy zdarze na pociag powrotny o 16 . Bede wdzieczna takze za informacje praktyczne takie jak: czym dojechac do ambasadyz dworca, gdzie mozna kupic bilety autobusowe czy tramwajowe i za ile z gory dziekuje za wasza pomoc
wiola Napisano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Napisano 8 Kwietnia 2005 Nie wiem czy starania o wize J1 trwaja tyla samo co o turystyczna ( taka mam) ale moze troszke Ci pomoge. Moja wizyta w ambasadzie trwala 30 min. Do tego nalezy doliczyc stanie przed ambasada w dwoch kolejkach- przed brama 15 min, i juz na terenie ambasady-ok.40min ( ale bylo zimno brr). Razem okolo 1,5 godziny. Czyli zdazysz Droga z dworca do ambasady trwa ok.20min, tak slyszalam, ja jechalam autobusem 131, i to wlasnie kierowcy najchetnej pomagali w dotarciu do ambasady, pytalam czy dojade, kupilam u nich bilet a nawet kiwneli mi kiedy mam wysiasc (z tego co pamietam to 3 przystanki). Wiec usmiech i pytania i trafisz bez problemu. Ach bilet u kierowcy 3zl. Droga powrotna wygladala tak samo, nawet trafilam na tego samego kierowce -131, zapytal jak poszlo i powiedzzial,ze dowiezie mnie na dworzec Powodzenia Wiola
maggie Napisano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Napisano 8 Kwietnia 2005 hej! moj brat jezdzil po J1 i tez mial rozmowe ale od 13 ich wpuszczali.wszystko szlo sprawnie -pomimo,ze na tamten dzien mieli az 400studentow.poszlo sprawnie jak wszedl do ambasady o 13.47 tak wyszedl ok 14.30 wiec mysle ze nie powinnas sie martwic zdazysz na 16 na pociag.powodzenia:)
Gość Napisano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Napisano 8 Kwietnia 2005 czym dojechac do ambasady z dworca, gdzie mozna kupic bilety autobusowe czy tramwajowe i za ile Witam ! Jeżeli jedziesz do Warszawy pociągiem, to musisz zwrócić uwagę gdzie wysiąść :!: Najbliżej do ambasady jest z dworca Warszawa Centralna :!: Z wszystkich czterech stron dworca można czymś dojechać. Najwięcej połączeń jest od strony Al.Jerozolimskich (autobusy). 501 - 525 - 502 - 505 - 131 - 359 >>> do Placu Konstytucji, a później 159 - 509 do ambasady lub autobuty (z pl.Konstytucji do ambasady ~~1 km. ) Z dw.W-wa Centralna (od strony ul.Chałubińskiego) >>> Tramwajem (1 przystanek) 10 - 16 - 17 - 19 - 29 - 33 (kierunek Wyścigi) później 159 (3 przystanki na wschód). Bilet normalny na przejazd autobusem , tramwajem, metrem kosztuje >>> jednorazowy = 2.40 PLN całodobowy (24 godziny) 7.20 PLN (bilet "24 H" kasujesz tylko raz. Przy pierwszym przejeździe) Bilety można kupić w każdym kiosku z gazetami . U kierowcy jest dopłata ( .40 - .60 PLN.) Szczegółowe info o komunikacji miejskiej w W-wie można sprawdzić na >>> www.ztm.waw.pl ps. Realny czas dotarcia z dworca do ambasady ~~ 30 min. Jeżeli zależy Ci na czasie, to 10 min. TAXI ~~ 15.oo PLN.
Evrin Napisano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Napisano 8 Kwietnia 2005 trwa to okolo godziny, jak juz wejdziesz do srodka to idzie to migiem takze na pociag zdazysz
Reachel Napisano 10 Kwietnia 2005 Autor Zgłoś Napisano 10 Kwietnia 2005 Dziekuje Wam za pomoc . Mam jeszcze jedno pytanie - jadąc do ambasady bede miala troche czasu tzn. 2 godziny na to, wiec czy oplaca sie isc np na pieszo i cos zobaczyc (czy to daleko) czy lepiej jechac autobusem i moze w otoczeniu pl.Konstytucji jest cos ciekawego? Bede na dworcu centralnym w Warszawie.
sly6 Napisano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Napisano 10 Kwietnia 2005 lepiej wybierz sie pieszo i jak wiesz gdzie jest Pl.Konstytucji to masz juz bardzo blisko do Ambasady ,prosta droga ul.Piekna 8) kolo 800 m
Reachel Napisano 10 Kwietnia 2005 Autor Zgłoś Napisano 10 Kwietnia 2005 Ps. Czy w ambasadzie jest szatnia?
Bozka Napisano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Napisano 10 Kwietnia 2005 Ps. Czy w ambasadzie jest szatnia? Nie ma:)
Reachel Napisano 10 Kwietnia 2005 Autor Zgłoś Napisano 10 Kwietnia 2005 Aha czyli mam rozmawiac z konsulem w kurtce?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.