hciuku Napisano 13 Października 2009 Zgłoś Napisano 13 Października 2009 Witam kolegów.. nie sadze żeby ten temat już był na forum.. A mianowicie chodzi o zaświadczenie ze szkoły potrzebne do wizy, ze wyjazd podczas nauki szkolnej jest OK (planowany wyjazd na początek czerwca) Czy któryś z was obecnych na forum brał takie zaświadczenie ze szkoły ?? Bylem dziś w szkole i dyrektor kazał mi pierw złożyć podanie do sekretariatu ze chce dostać to zaświadczenie i napisać co w nim ma być zawarte i w jakim formacie ;/ no i tu pies pogrzebany .. Matka powiedziała żeby zadzwonić do konsulatu na tą infolinie i zapytać się co musi być w tym zaświadczeniu ze szkoły wypisane .. Ale zanim to zrobię stwierdziłem ze zapytam się pierw was na Forum. Może macie jakiś wzór tego podania do szkoły o wystawienie tego zaświadczenia potrzebnego do wizy .. bardzo bym był wdzięczny za linki z tymi wzorami
sly6 Napisano 13 Października 2009 Zgłoś Napisano 13 Października 2009 A co ma byc zawarte?> pomyslimy troche nad tym .... To sa tak proste teksty no ale Ty jako ze nigdy nie miales z tym doczynienia masz troche problemu.. napisz tak ze potrzebujesz tego do sekcja konsularna w Warszawie lub Krakow jak podlegasz,,musi tam byc zawarte ze jestes uczniem tej szkoly i ze mozesz leciec w danym okresie czasu do USA i ze to nie koliduje z nauka w tym czasie i szkola zgadza sie na takie cos i ze to Ci jest potrzebne na rozmowe w czasie wizy.Tak miej wiecej to wyglada
hciuku Napisano 13 Października 2009 Autor Zgłoś Napisano 13 Października 2009 aha .. będę to musiał jakoś skleić do kupy ^^ no jak widać pierwszy raz się z takim czymś spotkałem .. wiesz chce mieć już wszystko załatwione i przygotowane żeby 500 razy nie jeździć do tego konsulatu bo czegoś nie miałem .. nie pytałbym o to gdyby szkoła wiedział o co chodzi .. jeszcze się u nich nie zdarzyło ze ktoś właśnie potrzebował takiego zaświadczenia do wizy bo chce do stanów jechać ... u nich najczęściej to wyjeżdżają gdzieś do europy a do tego nie potrzeba jakiegoś papierka ze szkoły ..;/ a to format chyba normalny .. na gorze wyśrodkowana napisane "Zaświadczenie" na dole napisane to co wymieniłeś ze takie tam zgadzają się itd. podpis dyrektora pieczątka szkoły papier w zęby i do konsulatu .. ;] a właśnie .. ma być podpis dyrektora głównego .. czy jeszcze tych Wice ??
sly6 Napisano 13 Października 2009 Zgłoś Napisano 13 Października 2009 Oni dobrze wiedza jak ma wygladac taki druk urzedowy a wiec kto to wystawia,dla kogo : Sekcja Konsularna Ambasada Stanów Zjednoczonych w Warszawie ul. Piękna 12 00-539 Warszawa potem beda Twoje dane jak imie nazwisko ,lata nauki i ile zostalo tej nauki ..i ze wiedza o Twoim wyjezdzie do USA na dany okres czasu tutaj wpiszesz jaki okres czasu jest brany pod uwage i ze zgadzaja sie na takie cos,,,niech wpisza numer telefonu aby jakby ktos chcial to niech dzwoni ... a podpis moze byc samej dyrektor lub vice....
hciuku Napisano 13 Października 2009 Autor Zgłoś Napisano 13 Października 2009 o wlasnie taki wzor mi chodzilo dzieki
hciuku Napisano 13 Października 2009 Autor Zgłoś Napisano 13 Października 2009 a jezeli nie bede mial tego zaswiadczena ze szkoly to moge nie otrzymac promesy ?
danik Napisano 13 Października 2009 Zgłoś Napisano 13 Października 2009 a skąd w ogóle wiesz, że takie zaświadczenie powinieneś mieć? na infolinii tak ci powiedzieli?
hciuku Napisano 13 Października 2009 Autor Zgłoś Napisano 13 Października 2009 nie dzwonilem tylko czytałem którys post gdzie koles (na studiach) brał zaświadczenie z uczelni że jego wyjazd podczas nauki szkolnej i jest ok , więc skoro on takie coś miał to chyba ja tez no i +zaświadczenie że chodze do tej szkoły
sly6 Napisano 14 Października 2009 Zgłoś Napisano 14 Października 2009 danik problem polega na tym ze moga o takie cos poprosic i lepiej takie cos miec chyba ze sie dobrze umie czlowiek wytlumaczyc hciuk jesli padnie takie pytanie o zaswiadczenie a Ty nie bedziesz miec a tlumaczenie Ci nie wyjdzie to wtedy moze byc roznie ,,bo jesli nawet do konca roku szkolnego jest niedaleko to nadal jestes w obowiazku szkolnym ps tutaj nie chodzi o to ze jestes uczniem a ze lecisz w czasie roku szkolnego..co innego okres swiat,okres ferii a co innego okres nauki,,rozumiesz?
hciuku Napisano 14 Października 2009 Autor Zgłoś Napisano 14 Października 2009 rozumiem .. postaram się otrzymać to zaświadczenie ze szkoły żeby mieć święty spokój
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.