monia84 Napisano 14 Października 2009 Zgłoś Napisano 14 Października 2009 Witam wszystkich! Mam pytanie. Czy mozna dostac wize pracownicza H1B pracujac jako independent contractor? Obecnie jestem u swojego chlopaka (Amerykanina) w Stanach na wizie turystycznej, szukam pracy zeby moc tutaj zostac na nieco dluzej niz te dwa tygodnie ktore mi zostaly w chwili obecnej. Jedyne co udalo mi sie znalezc do tej pory (ponad 2 m-ce szukania) to taka wlasnie praca. Czasy ciezkie, wiec poszukiwania pracy nie naleza do najlatwiejszych Dziekuje za wszystkie odpowiedzi, Monika.
monia84 Napisano 14 Października 2009 Autor Zgłoś Napisano 14 Października 2009 Widze ze sporo osob czytalo tego posta, a zalezy mi na konkretnych odpowiedziach. Prosze o pomoc!
sly6 Napisano 15 Października 2009 Zgłoś Napisano 15 Października 2009 a czytalas moze na stronach urzedu imigracji komu sie ta wiza nalezy i kto moze ja dostac?jesli nie to moze zacznij od tego... duzo osob moze czytac bo mysli ze zna odpowiedz bo po temacie nie widac za duzo o co chodzi a to nie jest prosta odpowiedz jak sama widzisz
karina Napisano 15 Października 2009 Zgłoś Napisano 15 Października 2009 Widze ze sporo osob czytalo tego posta, a zalezy mi na konkretnych odpowiedziach.Prosze o pomoc! wiele osob czytalo, ale pewnie nie znalo odpowiedzi, bo jest to troszke skomplikowana sprawa i wymagajaca wiedzy prawniczej - przede wszystkim trzeba by wyjasnic co masz na mysli mowiac "independent contractor". Generalnie H1B nie jest wydawane dla independent contractors, ale moze jest cos o czym nie wiemy. Independent contractor nie spelnia warunkow wymaganych do otrzymania wizy H1B.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.