Skocz do zawartości

Jakie linie lotnicze wybrac

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nie wiem jak to wyglada z Polski, ale ja w USA kupowalam bilety SASu. Baaardzo polecam. Bardzo komfortowo, wszystko czego tylko chcecie.... nastepnym razem bede uwazala z ginem :) Pyszne wegetarianskie jedzonko. A najbardziej mnie zaskoczylo, ze w tym malym samolociku po przesiadce tez karmili (niestety juz nie wegetariansko :/ ) i w samolocie byly skorzane siedzienia :D

Co do cen mi akurat wtedy wychodzilo najtaniej ale leciala z expedia wiec moze dlatego

• Odpowiedzi 35
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Co do SAS 'u , to dodam swoją opinie :!:

Według moich doświadczeń, to faktycznie jest, to jedna z solidniejszych i sprawnych firm :!: :!: :!:

Problem jest tylko (czasami) z wolnym miejscem w samolocie :!:

Bezpośrednich rejsów z Kopenhagi do New Jork lub Chicago jest AŻ JEDEN dziennie i prawie zawsze 'full' :!:

Bilet z restrykcjami też ciężko u nich wykupić (skandynawowie też chcą latać taniej) = limit biletów tańszych :!:

Jeżeli ktoś ma możliwość wykupić bilet na SAS w US, to polecam :!: :!: :!:

( bilety sprzedawane w US są tańsze z uwagi na sales TAX )

ps.

Nie wiem , czy zauważyliście ?

SAS w polsce mało się reklamuje :!:

(oni już nie potrzebują reklamy)

Napisano

Dzis wykupilam bilet. Lece LOTem. Podobno "dobre bo polskie". Ale tak powaznie to jest to polaczenie prawie bezposrednie.Prawie to znaczy z Wroclawia do Warszawy a z Warszawy do Chicago. Przesiadka jest w Polsce i oto mi chodziło zeby nie szlajac sie w obcym kraju po lotnisku.

Pani proponowala mi skandynawskie linie i Lufthanse ale cenowo jest tak samo jak LOTem, przynajmniej w maju.Bilet kosztowal 2620zl.Mysle ze bedzie ok. :roll: Tylko nie wiem jak to jest z odprawa czy jak bede miala we Wroclawiu to w Warszawie tez? Moze mi ktos na to odpowiedziec :?: :?: :?:

Napisano
Tylko nie wiem jak to jest z odprawa czy jak bede miala we Wroclawiu to w Warszawie tez:?:  :?:  :?:

Ojjjj dawno nie byłem we Wrocławiu (latałem tam kiedyś do GOBLL) :!:

Jeżeli we Wrocławiu jest placówka celna , ewentualnie port jest upoważniony do odpraw międzynarodowych, to gdy oddasz bagaż we Wrocławiu, to odbierasz go dopiero w US.

Najlepiej będzie jak zadzwonisz do informacji LOT-u na Wrocławskim lotnisku :!:

W Warszawie na Okęciu port krajowy jest przez ścianę od międzynarodowego :!:

Czyli możesz przejść przez "ścianę" , aby uniknąć kolejek do "metalowej bramki" :!: :!: :!:

Jeżeli masz dużo czasu na przesiadkę, to możesz wyjść na zewnątrz portu i później znów przez "bramkę" (czasami są kolejki , aby przejść) :!:

Napisano

Dzieki Laurence twoje informacje sa bardzo cenne. :)

Mam wiele obaw :? :shock: :roll: gdyz lece pierwszy raz w zyciu.

Zawsze musi byc ten pierwszy raz.

Choc wolalabym na wlasnym "latajacym dywanie" - he, he. :D

Napisano

Tez bede leciala pierwszy raz i niestety przesiadke mam we Frankfurcie wiec bede biegala po obcym lotnisku. Musimy sobie poradzic. Ty masz odrobine latwiej :?

Pa

Wiola

Napisano
Zawsze musi byc ten pierwszy raz.  

Ojjj musi :!:

I jakoś tego pierwszego razu to wszyscy się obawiają :wink: :wink: :wink:

Już kiedyś przedtem komuś poradziłem , aby wydrukować sobie plan lotniska na którym jest przesiadka :!:

To jest jeszcze lepsza pomoc, szczególnie dla osób kiepsko orientujących się w terenie :wink:

Napisano

Kiedyś słyszałem taką opowieść o starszej babci która pierwszy raz w życiu leciała samolotem ......

A to było tak .

Babcie odprowadziła rodzina na lotnisko.

Babcia nezbyt obeznana z procedurą, zachowaniem i gdzie czego szukać....

Rodzinka poprosiła o asystę dla babci, aby sie gdzieś nie zgubiła :!:

Po doleceniu na miejsce (do rodzinki) , babcia opowiada ......

Ja tam żadnym samolotem nie leciałam.....

To było tak .

Taka młoda paniusia zaprowadziła mnie na poczekalnie i kazała czekać :!:

Po jakimś czasie przyszła druga paniusia zaprowadziła mnie do drugiej poczekalni, takiej mniejszej :!:

Później ta mniejsza poczekalnia trochę szumiała i ruszały się fotele .

No i jestem tu u Was w Hameryce :wink:

Napisano

pewnie przejdziesz wstepna kontrole emigracyjna na Okeciu(jesli bedziesz chciala) ,One sa na loty bezposrednie New York,Newark i Chicago 8) ..po drugie w Locie Ci powiedza co i jak.

www.lot.pl

Napisano

Co to znaczy ze jesli bede chciala to przejde wstepna kontrole emigracyjna? :shock: :shock: :shock:

Czy to znaczy ze po prostu tylko beda sprawdzac co mam w walizkach? Czy jakies papiery? Tzn. czy cos laczy mnie z krajem? :?: :?: :?: :?:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...