Skocz do zawartości

Wychodze Za Maz Na Wizie Studenckiej F1!

dianacru

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Obecnie przebywam i studiuje w NY. Za dwa tygodnie razem z moim narzeczonym -obywatelem USA zamierzamy sie pobrac w Las Vegas. Czy fact zawarcia zwiazku malzenskiego w stanie Nevada moze wplynac negatywnie na proces moich papierow, dokladnie Zielonej Karty.Prosze o pomoc i informacje

Napisano

Nie sądzę, by miejsce zawarcia związku małżeńskiego miało negatywny wpływ na możliwość otrzymania GC. Wręcz bym rzekła, że LV to miejsce znane nie tylko z kasyn, ale też spontanicznie zawieranych małżeństw, co powinno przemawiać na waszą korzyść w tym sensie, że nie zaplanowałaś sobie ślubu na wizie studenckiej i nie użyłaś tej wizy niezgodnie z przeznaczeniem. Oczywiście na interview dokładnie was o to wypytają, o to kiedy podjęliście decyzję o zawarciu małżeństwa itd. Ja też wyszłam za mąż na F-1, przez interview przeszliśmy pomyślnie, GC dostałam, właśnie zaczynam proces jej odnawiania. Powodzenia.

Napisano

dianacur na forum masz teraz duzo napisane o rozmowach o GC,,na pozwolenie na prace sie czeka 90 dni ale od chwili wplyniecia papierow a nie od wyslania..

a reszty sie dowiesz czytajac dzial emigracja.

ps wszystkiego najlepszego na nowej drodze zycia :)

Napisano

Pozwolenie na pracę przyszło niecałe trzy miesiące po wysłaniu papierów, GC miałam w ręku w ciągu 5,5 miesiąca. Na interview pytano nas o ramy czasowe naszego związku, moje pobyty w USA, plany ślubne, kto był na ślubie, czemu nie było rodziny itd. Całe interview trwało może ze 20 minut, a GC przyszła pocztą chyba niecałe 2 tygodnie po.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...