ella Napisano 14 Listopada 2009 Zgłoś Napisano 14 Listopada 2009 Jako student z indeksem i legitymacja masz dosyc dobre szanse, chciaz nikt ci gwarancji nie da. Jesli nie dostaniesz wizy 10-cioletniej to moze chociaz do czasu ukonczenia studiow, jak to sie zdarzylo mojej siostrze.
darekmp3 Napisano 14 Listopada 2009 Autor Zgłoś Napisano 14 Listopada 2009 Bardzo roznie pytaja w ambasadzie.Czasem nie pytaja o fundusze wcale ale tak, jak najbardziej dobrze jest miec kase na koncie bo to moze pomoc w uzyskaniu wizy Dobrze prawisz ale w tej chwili na moim koncie jest jakieś 50zł Ehhh Ci biedni studenci... Teraz nie pozostaje już nic innego jak w przyszłym tygodniu dzwonić do ambasady i kompletować dokumenty takie jak: - wniosek DS-156 - wniosek DS-157 - dowód opłaty wizowej - paszport - formularz DHL - indeks, legitymacja i jakieś zaświadczenie z PW, że jestem studentem - zaświadczenie o niekaralności Chyba to wszystko w moim przypadku prawda?
sly6 Napisano 14 Listopada 2009 Zgłoś Napisano 14 Listopada 2009 Po 1 zle napisales temat,,bo to jest dla emigrantow a jak wiesz wiza turystyczna do tego nie sluzy chyba ze chcesz nielegalnie zostac ....tak wiec przesuwam temat. Po 2 nie ma znaczenia za duzego ze tam masz rodzine ktora jest legalnie i placi podatki,,podatki kazdy musi placic...Bo Ty masz Konsula przekonac ze nie bedziesz pracowac nielegalnie,nie zostaniesz nielegalnie a nie rodzina i na to sie nastwa idac na rozmowe..Wazne jest to czy ktos z rodziny do tej rodziny nie pojechal i nie przedluzyl sobie pobytu legalnie czy tez nielegalnie ... I czasami jest tak ze osoba ktora jest po studiach ma rodzine nie dostaje wizy a osoba nie majac nikogo w USA wychodzi z wiza w kieszeni i tak samo osoba ktora ma kogos nielegalnie moze wyjsc z wiza a Ty bez wizy ... Nie ma tez zanczenia ze lecisz do dlaszej rodziny bo Ona nadal moze Ci pomoc w zostaniu lepiej niz ta blizsza i pamietaj o tym chociaz w tym dziwnym swiecie nie wiadomo kto jets blizszy i kto Ci moze pomoc a po co Ci zaswiadczenie o niekaralnosci?' czy Ty tam jedziesz na stale?
darekmp3 Napisano 14 Listopada 2009 Autor Zgłoś Napisano 14 Listopada 2009 Nie nie zamierzam zostawać na stałe przynajmniej nie teraz i nie w najbliższej przyszłości. Jeśli chodzi o zaświadczenie o niekaralności to jeszcze lepiej że nie potrzeba, w sumie jeden papier mnie Reszta dokumentów ok?
sly6 Napisano 14 Listopada 2009 Zgłoś Napisano 14 Listopada 2009 reszta jest ok wiesz jak wypelnia sie druk 156..157 ? ze w 156 nie piszemy polskich znakow ale mozna go wypelniac po polsku lub tez po angielsku
darekmp3 Napisano 14 Listopada 2009 Autor Zgłoś Napisano 14 Listopada 2009 sly6 a powiedz mi jeszcze jedno. Jak już się uprę i wpiszę że mam rodzinę i że do niej jadę to nie potrzeba żadnego zaproszenia od tej rodziny czy czegoś podobnego? To są dwie różne sprawy prawda?
sly6 Napisano 14 Listopada 2009 Zgłoś Napisano 14 Listopada 2009 to dawne dzieje ze zaproszenie bylo wymagane teraz nie jest takie cos wymagane ,,bo Ty masz pokazac swoja osoba ze wrocisz a nie rodzina
darekmp3 Napisano 14 Listopada 2009 Autor Zgłoś Napisano 14 Listopada 2009 Dobra dzięki za wszystko Od przyszłego tygodnia zaczynam działać i na bieżąco będę informował o przebiegu sprawy. Pozdrawiam
sly6 Napisano 14 Listopada 2009 Zgłoś Napisano 14 Listopada 2009 dobra masz rodzine ze beda Cie goscic,,utrzymywac itp to sie nazywa rodzina bez duze R , chyba ze bedzie inaczej jak kto czasami bywa ze jedno sie mowi a potem zycie realne pokazuje cos innego
darekmp3 Napisano 14 Listopada 2009 Autor Zgłoś Napisano 14 Listopada 2009 Tak jak pisałem jest to w pewnym sensie transakcja wymienna. Moja siostra przyjeżdżała do mnie w wakacje i też nic ją nie interesowało, była na utrzymaniu moich rodziców i nie było żadnego problemu, jedna osoba w tą czy w tą to nie problem. Teraz ja chciałbym lecieć do nich i liczę na to samo aczkolwiek jak mówisz czasami lepiej z obcym niż z rodziną.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.