Sandziol Napisano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Napisano 9 Kwietnia 2005 CZESC:) Mam pytanie - mianowicie na razie mam 16,4 lat. ucze sie w gimnazjum i planuje kontynuacje nauki w LICEUM. Moim marzeniem bylo wyjechanie i zamieszkanie w USA. Niestety nie wiem totalnie jak i kiedy mam sie za to zabrac. Ucze sie j.angielskiego idzie mi to nawet niezle - mam 5 tylko ze nie wiem totalnie jak zadzialac i kiedy abym mogl wyjechac do usa i tam zaczac nowe zycie. Zbieram informacje o Stanach Zj. Ameryki mam fotografie, filmy i inne rzeczy i chcialbym kiedys wyjechac wlasnie tam i zamieszakc ... co mam zrobic? prosze napiscie ile moze mmnie to kosztowac i kiedy mam dzialac zeby nie bylo za pozno. Nie mam tam nikogo u kogo moglbym mieszkac i liczyc na czyjas pomoc wiec co robic? pzdr :cry:
peter84 Napisano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Napisano 9 Kwietnia 2005 witka sluchaj, nie lepiej najpierw sie zastanowic. masz jeszcze troche nauki w kraju! wiekszosc wyjezdzajacych to studenci :!: mysle ze powinienes rozwijac swoje zainteresowanie stanami, ale nie od razu rzym zbudowano, pamietaj o tym 8) zdobac jakies wyksztalcenie, naucz sie byc dobry w czyms i po liceum nie widze przeszkod, pozatym wszystko jest na tym forum. pozdrawiam
Sandziol Napisano 10 Kwietnia 2005 Autor Zgłoś Napisano 10 Kwietnia 2005 hmm ale ja nie mam pewnosci ze pojade i co stane na ulicy i bede prosil kogos o pomoc? co mam zrobic zeby zapewnic sobie tam prace, kwatere i jakas pomoc bo tam sam wsrod tylu Amerykanow to ehh az sie boje pomyslec ze pojade i nie bede wiedzial gdzie isc, co zrobic itd..
Bozka Napisano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Napisano 10 Kwietnia 2005 Moim zdaniem... możesz po skończeniu gimnazium i zaczęciu nauki w szkole średniej.... spróbować wyjechać na program "szkoła średnia w USA".... czy jak się to tam nazywa, jeśli natomiast chcesz skończyć szkołę średnią w Polsce to możesz wyjechać będąc już studentem na W&T. Po takim programie będziesz wiedział jak wygląda życie w USA i wtedy będziesz mógł się zastanwoić czy naprwadę chccesz Tam mieszkać na stałę. Wtedy będąc osobą doświadczoną będziesz mógł zdecydować czego chcesz. Ale pamiętaj, że nie ważne czy w Polsce, czy w USA, wykształacenie pomoże Ci ziścić Twoje marzenia. Dlatego nie rezygnuj ze szkoły! Pozdrwaiam Bożka
sly6 Napisano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Napisano 10 Kwietnia 2005 Sandziol to na razie ucz sie jezyka,czytaj to Forum bo np moga sie zmienic przepisy i te informacje ktore teraz padaj moga byc nieaktualne i powodzenia...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.