Anarion Posted November 17, 2009 Report Share Posted November 17, 2009 Witam, Mam pytanie, może głupie, ale wolę zapytać, niż wpakować się w kłopoty:] Czy na wizie turystycznej można zbierać materiały do pracy magisterskiej? Bo mam akurat taki temat, który zahacza trochę o prawo amerykańskie i mam nadzieję znaleźć jakieś publikacje na ten temat podczas pobytu w USA. I chciałabym powiedzieć o tym urzędnikowi na lotnisku, żeby uwiarygodnić swoje czyste zamiary jeśli chodzi o mój pobyt:) Ale nie wiem, czy można... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mpbc Posted November 17, 2009 Report Share Posted November 17, 2009 Można, byle nie odpłatnie. Polecam bibliotekę kongresu w Waszyngtonie, można się zgubić Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anarion Posted November 17, 2009 Author Report Share Posted November 17, 2009 dzięki za odpowiedź Ja akurat wybieram się do Chicago, więc do Waszyngtonu raczej nie zajrzę, ale może ktoś akurat zna jakąś bibliotekę godną polecenia w Chicago??:> Link to comment Share on other sites More sharing options...
gal Posted November 17, 2009 Report Share Posted November 17, 2009 Tak, oczywiscie do biblioteki kongresu masz internetowy akces http://www.archive.org/index.php Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anarion Posted November 17, 2009 Author Report Share Posted November 17, 2009 wow, dzięki:) czasem nawet proste pytanie może przynieść nieoczekiwane korzyści:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
gal Posted November 17, 2009 Report Share Posted November 17, 2009 A prosze uprzejmie, kto pyta nie bladzi moze glowna witryna http://www.loc.gov/index.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted November 19, 2009 Report Share Posted November 19, 2009 szkoda ze nie na kazde pytanie dostanie sie odpowiedz to dobrze ze dostales odpowiedzi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.