Jim Beam Napisano 29 Listopada 2009 Zgłoś Napisano 29 Listopada 2009 Nie ucz mnie co jest wazne a co nie, nie wiesz nic o mnie, wiec sie nie wypowiadaj. Kurva, tylko polaczki umieja zrobic z normalnego pytania wielka awanture, o zesz kurva, ja pier***e. Nie podoba sie? Won!!! Mysle, ze mozesz sie juz pakowac z tego forum, Jasiu.
boguslaw11 Napisano 30 Listopada 2009 Zgłoś Napisano 30 Listopada 2009 i wszystko jasne... NIE KARMIC TROLA!!!!!!!!!!!!!!!!!
never44 Napisano 30 Listopada 2009 Zgłoś Napisano 30 Listopada 2009 Ja uwazam ze chyba jednak czarne gangi rzadza Nie spotkalam sie osobiscie z jakas sytuacja zwizana z gangami (cale szczescie).Mam rodzenstwo mieszkajace w stanach od 13 lat, ja bylam w stanach 2 razy ale tylko na dluzsze wakacje :)Mam 2 braci i obydwoje zgodnie twierdza ze unikaja czarnych ulic i sie tam nie wybieraja a gdyby juz musieli to sprawnym i zatankowanym samochodem. Moi bracia pracowali chwile na takich ulicach, opowiadali ze juz nie raz zdazylo sie ze grupa ludzi pracujacych na kontraktorce wracajac po pracy zastala samochod bez kol w dodatku ci murzyni ktorzy im ukradli kola przyszli za 10 minut pytajac sie czy nie chca kupic kol....zazwyczaj zatrzymujac sie na czerwonym swietle mieli pozamykane drzwi w samochodzie, bardzo czesto do nich podchodzili na swiatlach pukajac w szybe czy nie maja fajki(taka mala sciema),moja kuzynka przyleciala do chicago i w ciagu tygodnia w bialy dzien czarny napadl na nia na ulicy i zerwal jej z szyi zloty lancuszek.Bracia pracowali na blokach w ktorych mieszkaja czarni, sa ta mieszkania ktore dostaja od miasta jak zreszta wszystko jedzienie itd itp,wymieniali im okna czy cos nie pamietam, w jednym mieszkaniu przez caly dzien ktory pracowali lezal murzyn i nawet nie drgnal nawalony czy nacpany jeden pieron a smrod mial taki w mieszkaniu ze nie dalo sie wytrzymac, syf i malaria, kosze na smieci takie duze co na ulicy stoja w pokoju trzymal...masakra jacy oni sa syfiarze, ale wiadomo nie kazdy taki jest :)ja raz przejezdzalam przez takei ulice w niedzielne popoludnie, na kazdym rogu stoja grupki czarnych i obczajaja kazdego przejezdzajacego, chodza wzdluz wszesz ulicy jak im sie podoba, bloki popalone okna deskami pozabijane, w sklepach kraty ... Jest taka ksiazka "Partnerki. Wspomnienia chicagowskiej policjantki" Bardzo fajna polecam ja kazdemu.Ksiazka jest historia pewnej policjantki ktora pracowala w chicago na dzielnicach (south,west) codziennie miala stycznosc z gangami, przestepczascia, narkotykami, prostytucja,morderstwami i gwaltami warta przeczytania.To by bylo na tyle takie moje skromne zdanie pozdrawiam
pawel1 Napisano 30 Listopada 2009 Zgłoś Napisano 30 Listopada 2009 Polakom tego brakuje, zreszta "jaj" tez pewnie, by zagrozic czarnym. Nie oceniaj całego społeczeństwa poprzez pryzmat swojej osoby
Kamildzianka Napisano 1 Grudnia 2009 Zgłoś Napisano 1 Grudnia 2009 Ale z was gangolodzy... Pytanie brzmi: To gdzie wy, kurna, mieszkacie, ze macie czarnych z giwerami na ulicach?
Jackie Napisano 1 Grudnia 2009 Zgłoś Napisano 1 Grudnia 2009 Ja mieszkam tuz przy dzielnicy slawnej z gangow (4 Corner Hustlers i Vice Lords). Czesto mam z nimi do czynienia w szpitalu. Jak znajde czas to opisze kilka ciekawszych przypadkow Mam tez wielu czarnych przyjaciol z ktorych paru wywodzi sie z getta.
danik Napisano 1 Grudnia 2009 Zgłoś Napisano 1 Grudnia 2009 a oglądaliście kiedyś taki program na Discovery o szpitalu na Bronxie? tam pokazywali czasem jak przywozili murzynów postrzelonych nawet kilka razy, mówili o porachunkach itp.
Nowojorczyk22 Napisano 3 Grudnia 2009 Zgłoś Napisano 3 Grudnia 2009 Jackie opisz kilka swoich przypadkow, z mila checia poczytam:) Tak jak napisala never44, czarne gangi chyba jednak rzadza. Slyszalem od wielu przyjaciol o tym co sie dzieje na najgrozniejszych czarnych ulicach w USA. Biada kazdemu bialemu ktory zacznie sie tam "wozic" Jest w USA wiele gangow bialych, meksykanow, jest M13, ale jakos czarni wydawaja mi sie najgrozniejsi, sa bardzo brutalni, nie maja zadnego sumienia...Kolega ktory jest bramkarzem w klubie w Nowym Jorku, stwierdzil ze ze wszystkich gangow, najwiekszy strach czuje wlasnie przed czarnoskorymi. Slyszalem tez taka opinie ze jedni z najgrozniejszych to Jamajczycy, az nie chce sie wierzyc:)) Edit: My narzekamy ze w Polsce jest niebezpiecznie, tylko ze u nas najczesciej mozesz zostac "tylko" pobitym, a w ameryce nie trudno o kulke.
gal Napisano 4 Grudnia 2009 Zgłoś Napisano 4 Grudnia 2009 Jestem od kilku tygodni w Chicago, oprocz niego zwiedzilem kilka innych duzych miast w innych stanach. Ile razy wejde na "czarna dzielnice", ludzie zwracaja na mnie uwage i czasami cos mowia w moja strone. Oni (Afro-amerykanie) wygladaja jak gdyby co drugi z nich mial spluwe, ostatnia strzelanina byla wlasnie miedzy nimi pod jednym z klubow w ktorych chwile sie "pobawilem'. Na imprezach widac ze szacunek maja do nich nawet meksykanczycy, nie bede wspominal juz o polakach. Dlaczego ludzie tak ich sie boja?? Czy mieliscie juz jakies przygody z nimi?? Jesli jestes taki zafascynowany gangami tu mozesz wszystko obejrzec http://www.history.com/content/gangland/about-the-show i poczytac wiecej http://en.wikipedia.org/wiki/Gangland_%28TV_series%29
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.