basia1983 Napisano 23 Listopada 2009 Zgłoś Napisano 23 Listopada 2009 Witam, Moja znajoma mieszka na Florydzie, chce sie przeniesc do mnie do NY (jest tu nieleglnie). Chce przyjechac pociagiem AMTRAK, ale tam sa wymagane dokumenty ze zdjeciem. czy wystarczy polskie prawo jazdy lub dowod osobisty? Czy beda z tym jakies problemy? Podrozowal ktos tak (tzn pociagiem na nielegalu). Dzieki
gal Napisano 24 Listopada 2009 Zgłoś Napisano 24 Listopada 2009 Jaki czas temu robili lapanki w pociagach (upstate NY) lub z NYC do Chicago, samolot jest bezpieczniejszy. Niech pokaze paszport polski, bedzie OK
azrael Napisano 24 Listopada 2009 Zgłoś Napisano 24 Listopada 2009 Witam, Moja znajoma mieszka na Florydzie, chce sie przeniesc do mnie do NY (jest tu nieleglnie). Chce przyjechac pociagiem AMTRAK, ale tam sa wymagane dokumenty ze zdjeciem. czy wystarczy polskie prawo jazdy lub dowod osobisty? Czy beda z tym jakies problemy? Podrozowal ktos tak (tzn pociagiem na nielegalu). Dzieki Nie bedzie problemow. A jak sie martwi niech zabjerze Greyhound.
basia1983 Napisano 24 Listopada 2009 Autor Zgłoś Napisano 24 Listopada 2009 Ok, jak samolotem poleci, to tez ja beda pytali o jakies dokumenty tozsamosci - a ona ma tylko polskie. A co do paszportu, to ma w nim vize....ktora utracila waznosc.....moze taki paszport pokazac? Gdzie moge poczytac o tych lapankach? A co to Greyhound? Dzieki wielkie
gal Napisano 24 Listopada 2009 Zgłoś Napisano 24 Listopada 2009 Greyhound to autobus podobnie jak pociag tez podlega kontroli. Samolotem sprawdzaja tylko tozsamosc, nie wertuja paszportu czy wazna wiza, do pociagow wchodzi ICE a to inna rozmowa i inne wymgania dokumentow. Moja opinia samolot bezpieczniejszy... tylko zwiastuny wmediach http://www.lifeorliberty.org/action_alerts...ion_sear_1.html http://ww4report.com/node/5332
pelasia Napisano 24 Listopada 2009 Zgłoś Napisano 24 Listopada 2009 moim zdaniem jesli wybierze samochod, samolot, autobus, pociag to ma taki sam % szans ze sprawdza jej status. o ile sie nie myle sprawdzany status jest wyrywczo wszedzie. wszystko zalezy od szczescia albo nieszczescia...
basia1983 Napisano 24 Listopada 2009 Autor Zgłoś Napisano 24 Listopada 2009 OK, Powiedzmy, ze wybierze samolot. Czy znacie osoby, ktore podrozowaly (podrozuja) w ten sposob? Jakie maja doswiadczenia? Thank you
sly6 Napisano 25 Listopada 2009 Zgłoś Napisano 25 Listopada 2009 basia1983 sa osoby ze tak lataja,jezdza itp a sa takie ze juz w arescie deportacyjnym lub tez w Polsce wiec nikt Ci tutaj nie moze powiedziec na 100% ze nic sie nie stanie lub tez stanie jedzie sie na wlasnie ryzyko a poczytasz o tym wpisujac w google pewne wyrazy i sa takie artykuly prasowa,
basia1983 Napisano 25 Listopada 2009 Autor Zgłoś Napisano 25 Listopada 2009 Thank you guys ;-) Nick jestes spoko, szczery......to lubie....powodzenia zycze ;-) Dzieki za porady, miejmy nadzieje ze sie uda ta podroz z Fort L to New York.....no i chyba zdecydowalysmy, ze najbezpieczniej to jednak samolotem. Wielkie dzieki za porady Basia
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.