ppp1 Napisano 26 Listopada 2009 Zgłoś Napisano 26 Listopada 2009 MAM TAKIE PYTANIE CZY WARUNKIEM OTRZYMANIA WIZY TURYSTYCZNEJ PRZEZ STUDENTA JEST ZAMNIĘCIE SEMESTR PYTAM GDYŻ JESTE NA URLOPIE ZDROWOTNYM TJ ( URLOP BARDZO PODOBNY DO DZIEKAŃSKIEGO ALE BRANY PRZY UDZIALE KOMISJI LEKARSKIEJ) NA UCZELNI I MAM NIEZDANE DWA EGZAMI A WIEM ŻE W AMBASADZIE JAK BYŁEM KILKA LAT TEM KONSUL POTRAFIŁ ZAPYTAĆ MNIE O NAZWISKO WYKŁADOWCY PRZEDMIOT I OCENĘ Z EGZAMINU I MAM PYTANIE CZY W TAKIEJ SYTUACJI MOGE DOSTAĆ WIZE ?? JAK BRAK ZAMKNIĘTEGO SEMESTRU I WZIĘTY URLOP. A TAK POZATYM TO CHCIAŁEM STARTOWĆ TAM W ZAWODACH SPORTOWYCH PROSZE O RADĘ CO MAM ZROBIĆ
fizia Napisano 26 Listopada 2009 Zgłoś Napisano 26 Listopada 2009 mysle ze masz szanse na turystyczna , ja wczoraj wrocilam z konsulatu z wiza, a studia skonczylam w kwietniu, obecnie szukam pracy i mozna powiedziec ,ze nie wiąże mnie w takim razie nic z krajem , a konsul mogłby nawet podejrzewac mnie o probę szukania nielegelnej pracy w USA.wszystko zalezy od szczęścia i tego co powiesz. ja powiedziałam prawde i się udało! Tobie tez życze powodzenia
sly6 Napisano 26 Listopada 2009 Zgłoś Napisano 26 Listopada 2009 bierze sie pod uwage jak byles osotatnio w USA i czy pisales prawde w ds 156 o dlugosci pobytu... moze Cie tez zapytac Konsul o ten urlop zdrowotny i czy nie bedzie zachodzic podejrzenie ze bedziesz na tzw lasce sluzby zdrowia USA oraz o te zawody ,,ze masz urlop zdrowotny a bierzesz udzial w zawodach... prosze nie pisz duzymi literami ,,wylacz caps lock
ppp1 Napisano 26 Listopada 2009 Autor Zgłoś Napisano 26 Listopada 2009 z chorobą to chyba nie będzie problemu bo mam tką kartke z dziekanatu co każdzy dostaje tzw karte urlopowa i tam nie pisze jaki to urlop a mam jeszcze takie pytanie czy sie postarać o wpisanie tego urlopu do indeksu bo jest takie miejsce tam. mam nadzieje jak przedłoże pismo z mojego klubu że chce wyjechać na zawody to nie bedą sie czepiać o moje zdrowie a mam jeszcze odnośnie strony sportowej pytanie czy wystarczy konsulowi pismo zaświadczające że jeste zawodnikiem zżeszonym i jeste delegowany na zawody do usa posiadam międzynarodowa licencję koloarskom to tak jak by paszport i dowód osobisty zawodnika
TooM Napisano 26 Listopada 2009 Zgłoś Napisano 26 Listopada 2009 w przeciągu ostatnich dwóch lat byłem 2 razy w konsulacie w sprawie wizy, spotkania były zakończone pozytywnie, dotyczyły wizy turystycznej i J1, jestem studentem co zaznaczylem w ds-ach, i ani razu nie sprawdzali mojego statusu przez okazanie indeksu czy tez legitymacji.
ppp1 Napisano 26 Listopada 2009 Autor Zgłoś Napisano 26 Listopada 2009 ja naprawde tak miałe dobrze że pare dni wcześniej indeks otworzyłem i popatrzyłem z kim mam zajęcia a co do strony sportowej czego mogą się czepiać
AdamNYC Napisano 26 Listopada 2009 Zgłoś Napisano 26 Listopada 2009 Witam. Nie, nie otrzymasz wizy, gdyż nie używasz słownika ortograficznego oraz nie starasz się uzyskać odpowiedzi na własne pytania, chociażby dokładnie czytając to, co oferuje niniejsza strona. Pozdrawiam
gal Napisano 26 Listopada 2009 Zgłoś Napisano 26 Listopada 2009 MAM TAKIE PYTANIE CZY WARUNKIEM OTRZYMANIA WIZY TURYSTYCZNEJ PRZEZ STUDENTA JEST ZAMNIĘCIE SEMESTR PYTAM GDYŻ JESTE NA URLOPIE ZDROWOTNYM TJ ( URLOP BARDZO PODOBNY DO DZIEKAŃSKIEGO ALE BRANY PRZY UDZIALE KOMISJI LEKARSKIEJ) NA UCZELNI I MAM NIEZDANE DWA EGZAMI A WIEM ŻE W AMBASADZIE JAK BYŁEM KILKA LAT TEM KONSUL POTRAFIŁ ZAPYTAĆ MNIE O NAZWISKO WYKŁADOWCY PRZEDMIOT I OCENĘ Z EGZAMINU I MAM PYTANIE CZY W TAKIEJ SYTUACJI MOGE DOSTAĆ WIZE ?? JAK BRAK ZAMKNIĘTEGO SEMESTRU I WZIĘTY URLOP. A TAK POZATYM TO CHCIAŁEM STARTOWĆ TAM W ZAWODACH SPORTOWYCH PROSZE O RADĘ CO MAM ZROBIĆ Warunkiem otrzymania wizy jest widzimisie konsula.
Rademedes Napisano 27 Listopada 2009 Zgłoś Napisano 27 Listopada 2009 Warunkiem otrzymania wizy jest widzimisie konsula. niestety pomimo najszczerszych checi tej tezy obalic sie nie da
sly6 Napisano 27 Listopada 2009 Zgłoś Napisano 27 Listopada 2009 no to masz juz pare odpowiedzi sa studenci ze pokazuja indeksy i sa pytani a sa tacy ze nie sa pytani lepiej byc przygotowanymi na 1 wersje niz potem szukac w glowie odpowiedzi a co do zawodow to moga sie zapytac co to sa za zawody,gdzie,czy masz jakies pismo o tym
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.