iszukielojc Napisano 1 Grudnia 2009 Zgłoś Napisano 1 Grudnia 2009 Jestem obywatelka polską mój narzeczony jest obywatelem USA. Poznaliśmy sie w NY i mieszkaliśmy tam razem dwa lata, przy czym ja wyjechałam na wzie J1 i zostałam nielegalnie. Ogólnie przebywałam tam 4 lata, po czym postanowiłam powrócić do Polski i ukończyć wcześniej rozpoczętą szkołę Mój narzeczony przyjeżdża do mnie z częstotliwością Ok 3-4 miesięcy – ja jestem tu tzn. w Polsce od 09.2008 Planujemy pobrać sie w Polsce, mamy wyznaczony termin rozprawy w sadzie cywilnym na grudzień. Następnie chcemy zrobić wszystko co w naszej mocy aby umożliwić mi powrót do USA Proszę o pomoc w temacie. Numer kontaktowy prawników znających sie na temacie Informacje na temat niezbędnych procedur Proszę o kontakt na e-mail iszukielojc@yahoo.com Dziękuję Pozdrawiam
sly6 Napisano 1 Grudnia 2009 Zgłoś Napisano 1 Grudnia 2009 poszukaj na forum podobnego tematu bo moze byc tak ze bez waiver nie wjedziesz do USA nawet majac meza z obywatelstwem USA bo bedziesz miec zakaz wjazdu na teren USA a prawnik musi byc bardzo dobry i za to drogi aby cos z tego wyszlo...chyba ze odczekasz okres taki na jaki masz zakaz wjazdu na teren USA
iszukielojc Napisano 1 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Napisano 1 Grudnia 2009 10 lat to troszke za długo z czego 1,5 juz jestem w Polsce Znasz moze jakiegoś dobrego prawnika ?
sly6 Napisano 1 Grudnia 2009 Zgłoś Napisano 1 Grudnia 2009 Moze cos Ci doradzi Karina jak kto jest z J-1 lub tez poszukaj informacji na ten temat na forum...cos juz raz bylo o tym pisane i wtedy nie bedziesz potrzebowac prawnika jesli bedziesz mogla leciec bez tego waiver do USA dobry prawnik,.,.,,znalesc kogos takiego to jak wygrac miliona,,,spotkac przyjaciol od serca ....
Szeli Napisano 5 Grudnia 2009 Zgłoś Napisano 5 Grudnia 2009 Napisz troszke wiecej... Czy wize J-1 na ktorej wjechalas mialas do samego wyjazdu po 4 latach w USA? Czy zmienialas status w USA? czy zatwierdzili ci wentualna zmiane statusu? To wazne... Wlatujac na J-1 data twojego wylotu jest D/S co za tym idzie nie ma okreslonej daty do kiedy mozesz zostac w USA - wedlug prawa jestes legalnie dopoki sedzia emigracyjny sie o ciebie nie upomni... Byc moze nie potrzebujesz waivera.
rafaelloo Napisano 6 Lutego 2010 Zgłoś Napisano 6 Lutego 2010 Witaj, jestesmy w prawie takiej samej sytuacji: maz byl w Usa na wizie J-1, ja jestem obywatelem Us, wrocilismy do Pl z planem zostania na stale..jednak rzeczywistosc nas rozczarowala. Karina potwierdzila ze nie jest nam potrzebny waiver z powodu wlasnie tej J-1 (chyba szczesliwej wizy;)). w marcu skladam na meza petycje w ambasadzie w w-wie..wiec zobaczymy jak sprawa sie potoczy
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.