sq013 Napisano 9 Grudnia 2009 Zgłoś Napisano 9 Grudnia 2009 Witam Zastanawia mnie pewna rzecz , czy obywatele Francji (posiadający aktualny dowód osobisty i paszport) potrzebują jakiegoś rodzaju wizy żeby wyjeżdżać do USA (nie w celu studiowania tylko pracowania tam) Dodatkowo zastanawiam się ile +/- potrzeba pieniędzy na początek ? I w jakim mieście najlepiej się osiedlić (takie w którym rynek pracy nie jest jeszcze zbytnio zapchany) Myslę że to byłoby na tyle A tak ogólnie to witam wszystkich ponownie bo przez dłuższy okres czasu byłem nieaktywny Aha zupełnie zapomniałbym , aktualnie ukończyłem studia na poziomie licencjackim (kierunek dziennikarstwo spec. media cyfrowe i technologie informacyjne) czy moje wykształcenie tj. studia etc będzie uznawane w usa ?
sly6 Napisano 9 Grudnia 2009 Zgłoś Napisano 9 Grudnia 2009 Jak chcesz tam pracowac musisz miec wize pracownicza,,bez tego praca bedzie nielegalna o tym poczytasz na stronie Ambasady USA we Francji mozesz tez poczytac na forum jak kto jest z uznawaniem wyksztalcenia
gal Napisano 9 Grudnia 2009 Zgłoś Napisano 9 Grudnia 2009 Jako francuski obywatel podlegasz pod przepisy dotyczace krajow z visa waiver http://travel.state.gov/visa/temp/without/without_1990.html
sq013 Napisano 9 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Napisano 9 Grudnia 2009 Witam Dzięki za tak szybkie odpowiedzi . Czy ktoś orientuje sie czy jest ciężko zdobyć wizę pracowniczą dla francuskiego obywatela ? ponawiam pytanie dotyczące miasta i finansów na początek . pozdrawiam serdecznie
gal Napisano 9 Grudnia 2009 Zgłoś Napisano 9 Grudnia 2009 Nie ma znaczenia czy francuz czy papua new gwinea. Przepisy imigracyjne dotyczace wizy pracowniczej witryna USCIS.gov a miejsce do mieszkania, zarobki bezpieczne miejsca zamieszkania, najbardziej dogie najbardziej tanie itp itd: google
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.