sq013 Posted December 9, 2009 Report Share Posted December 9, 2009 Witam Zastanawia mnie pewna rzecz , czy obywatele Francji (posiadający aktualny dowód osobisty i paszport) potrzebują jakiegoś rodzaju wizy żeby wyjeżdżać do USA (nie w celu studiowania tylko pracowania tam) Dodatkowo zastanawiam się ile +/- potrzeba pieniędzy na początek ? I w jakim mieście najlepiej się osiedlić (takie w którym rynek pracy nie jest jeszcze zbytnio zapchany) Myslę że to byłoby na tyle A tak ogólnie to witam wszystkich ponownie bo przez dłuższy okres czasu byłem nieaktywny Aha zupełnie zapomniałbym , aktualnie ukończyłem studia na poziomie licencjackim (kierunek dziennikarstwo spec. media cyfrowe i technologie informacyjne) czy moje wykształcenie tj. studia etc będzie uznawane w usa ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted December 9, 2009 Report Share Posted December 9, 2009 Jak chcesz tam pracowac musisz miec wize pracownicza,,bez tego praca bedzie nielegalna o tym poczytasz na stronie Ambasady USA we Francji mozesz tez poczytac na forum jak kto jest z uznawaniem wyksztalcenia Link to comment Share on other sites More sharing options...
gal Posted December 9, 2009 Report Share Posted December 9, 2009 Jako francuski obywatel podlegasz pod przepisy dotyczace krajow z visa waiver http://travel.state.gov/visa/temp/without/without_1990.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
sq013 Posted December 9, 2009 Author Report Share Posted December 9, 2009 Witam Dzięki za tak szybkie odpowiedzi . Czy ktoś orientuje sie czy jest ciężko zdobyć wizę pracowniczą dla francuskiego obywatela ? ponawiam pytanie dotyczące miasta i finansów na początek . pozdrawiam serdecznie Link to comment Share on other sites More sharing options...
gal Posted December 9, 2009 Report Share Posted December 9, 2009 Nie ma znaczenia czy francuz czy papua new gwinea. Przepisy imigracyjne dotyczace wizy pracowniczej witryna USCIS.gov a miejsce do mieszkania, zarobki bezpieczne miejsca zamieszkania, najbardziej dogie najbardziej tanie itp itd: google Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.