Sojusz Napisano 10 Grudnia 2009 Zgłoś Napisano 10 Grudnia 2009 Witam. Pytanko jakie kraje obejmuje loteria GC? Szukałem, ale nie znalazłem. Z góry dzięki za pomoc.
Jim Beam Napisano 10 Grudnia 2009 Zgłoś Napisano 10 Grudnia 2009 Witam. Pytanko jakie kraje obejmuje loteria GC? Szukałem, ale nie znalazłem. Z góry dzięki za pomoc. For DV-2011, natives of the following countries1 are not eligible to apply because the countries sent a total of more than 50,000 immigrants to the United States in the previous five years: BRAZIL, CANADA, CHINA (mainland-born), COLOMBIA, DOMINICAN REPUBLIC, ECUADOR, EL SALVADOR, GUATEMALA, HAITI, INDIA, JAMAICA, MEXICO, PAKISTAN, PERU, PHILIPPINES, POLAND, SOUTH KOREA, UNITED KINGDOM (except Northern Ireland) and its dependent territories, and VIETNAM. Persons born in Hong Kong SAR, Macau SAR, and Taiwan are eligible. For DV-2011, no countries have been added or removed from the previous year’s list of eligible countries. http://travel.state.gov/visa/immigrants/ty...types_1322.html
Saka Napisano 10 Grudnia 2009 Zgłoś Napisano 10 Grudnia 2009 Dodam, ze nie wystarczy miec obywatelstwa, ale trzeba sie urodzic na obywatelem.
Sojusz Napisano 10 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Napisano 10 Grudnia 2009 A ta wypowiedź nie powinna się znaleźć w innym temacie, tym o emigracji z obyw. niemieckim?
milka83 Napisano 11 Grudnia 2009 Zgłoś Napisano 11 Grudnia 2009 A ta wypowiedź nie powinna się znaleźć w innym temacie, tym o emigracji z obyw. niemieckim? Wydaje mi sie, ze odpowiedz jest w temacie. Chodzi o to, ze w loterii moga brac udzial, ze tak to nazwe "oryginalni" obywatele lub ich dzieci, co znaczy, ze jak np. Polak wyjedzie do Australii i zdobedzie obywatelstwo to wcale nie upowaznia go to do udzialu w loterii, mimo ze kraj jest wlaczony do loterii. Jego obywatelstwo jest nabyte, a tylko rodowici obywatele urodzeni w danym kraju moga brac udzial w loterii wizowej. Prosze mnie poprawic, jezeli zle to zinterpretowalam.
FUGAZI Napisano 11 Grudnia 2009 Zgłoś Napisano 11 Grudnia 2009 W Ameryce obowiązuje Prawo Ziemi a nie jak np. w Polsce Prawo Krwi, odnosi się to tez do loterii.
Sojusz Napisano 4 Maja 2010 Autor Zgłoś Napisano 4 Maja 2010 Pozwolę sobie odświeżyć temat. Zna ktoś jakąś stronkę, która potwierdzałaby, że tylko urodzeni obywatele danego kraju mogą się starać o GC w loterii? Z góry dziękuję.
sly6 Napisano 4 Maja 2010 Zgłoś Napisano 4 Maja 2010 Jim Bean podali Ci taka strone no ale czy umiesz dobrze jezyk angielski aby sie zapoznac z ta strona jest tez taka loterii strona i tam znajdziesz info: http://www.dvlottery.state.gov/
Sojusz Napisano 4 Maja 2010 Autor Zgłoś Napisano 4 Maja 2010 Dzięki za odpowiedź, ale raczej za słabo znam angielski. Nie ma takiej stronki w języku polskim?
sly6 Napisano 4 Maja 2010 Zgłoś Napisano 4 Maja 2010 byla kiedys jak byla Polska w loterii tzn byla na stronie Ambnasady USA w Warszawie masz na stronie Ambasady USA w Warszawie chyba po rosyjsku i ukrainsku ...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.