Bandian Napisano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Napisano 4 Stycznia 2010 Pracodawce sam znalazlem, bede jechal opcja typu idependent czy cos w tym rodzaju bo niestety z tego co sie orientowalem to tego formularza DS-2019 nie da sie na wlasna reke zalatwic i musi jakas agencja posredniczyc.
corleone Napisano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Napisano 4 Stycznia 2010 Ile was kosztuje opcja w&t, tak mniej wiecej? Jak szacujecie? I teraz pytanie zasadnicze - czy W&T bardziej się opłaca o campow? Jak w ogólnym rozrachunku się wychodzi? zdr.
kasia22 Napisano 5 Stycznia 2010 Zgłoś Napisano 5 Stycznia 2010 O camp niestety nic nie wiem, tylko słyszałam od kolegi że jest tańsze. MOje pytanie: ktoś z obecnych pracował lub wie coś o Gold Lake Lodge w Graeagle w CA koło Reno?
iwona i marta Napisano 6 Stycznia 2010 Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2010 Cześć Wszystkim My również planujemy wyjazd do CA na W&t musimy przyznać, że trochę się napaliłyśmy ale chyba nie jesteśmy same;) To będzie nasz pierwszy wyjazd, rozważamy dwa biura: foster i btc. Co o nich sądzicie?Hm.. jak coś to jesteśmy gotowe na wyjazd z Wami
anabanana Napisano 7 Stycznia 2010 Zgłoś Napisano 7 Stycznia 2010 Witam. Ja polecam BTc, jechalam juz z nimi i jadę ponownie (jednak nie do CA, wiec cięzko o tym kierunku cos mowic). Widzialam jednak w zeszłym tygodniu, ze na stronie mają jakies oferty na zachodnim wybrzeżu http://stany.pl/pl/work-and-travel-usa/pracodawcy.html . Emakopol tez podobno ma oferte w Tahoe, ale podobno tam jest bryndza od ok 2 lat.
alinoy Napisano 8 Stycznia 2010 Zgłoś Napisano 8 Stycznia 2010 Cześć ludzie Też jestem ze Śląska (Dąbrowa Górnicza), też studiuję w Krakowie i też chcę jechać do Kalifornii Kiedy chcecie wyjechać? Maj? Dajcie znać, może się jakoś spotkamy w Krakowie? Ja mam 2 chętne koleżanki, ale one chcą jechać w czerwcu, a ja jak bym miała z kim to bym chętnie pojechała już wcześniej... Nie byłam jeszcze więc nie wiem które biuro jest dobre, więc chętnie bym się skumplowała z kimś doświadczonym, np. z Tobą Tomku. A planujecie też podróżować później? Pzdr Ola
przema Napisano 11 Stycznia 2010 Zgłoś Napisano 11 Stycznia 2010 Ja rozważam wyjazd w tym roku Byłem tylko raz w 2007 w Ohio z BTC, muszę przyznać że było całkiem fajnie (dużo pracy, ale wspomnienia nie zapomniane) i tak myślę że jeszcze 1 raz fajnie by było się wybrać i na maxa poimprezować, bo tutaj w kraju czeka mnie już tylko praca biurowa... Także chyba będę zbierał, parę energicznych ludzi i do boju Najgorsze jest to jak sobie pomyśle ile to będzie trzeba pracować... dlatego fajnie by było trafić w dobre miejsce. Pzdr
dreamtox123 Napisano 14 Stycznia 2010 Zgłoś Napisano 14 Stycznia 2010 Witam wszystkich Jestem ze śląska i w tym roku również planuję (po raz pierwszy) skorzystać z programu wat. Najbardziej odpowiada mi CA, także jeśli ktoś się wybiera w te okolice to dajcie znać. Mam pytanie ogólne dotyczące znajomosci języka. Jak to w rzeczywistości wygląda, czy podstawowa komunikatywna znajomość wystarczy? W ofercie pracy np. painting, jest rzeczywiście wymagana znajomość advanced...?
stokrotka1984 Napisano 16 Stycznia 2010 Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2010 Ja rozważam wyjazd w tym roku Byłem tylko raz w 2007 w Ohio z BTC, muszę przyznać że było całkiem fajnie (dużo pracy, ale wspomnienia nie zapomniane) i tak myślę że jeszcze 1 raz fajnie by było się wybrać i na maxa poimprezować, bo tutaj w kraju czeka mnie już tylko praca biurowa... Także chyba będę zbierał, parę energicznych ludzi i do boju Najgorsze jest to jak sobie pomyśle ile to będzie trzeba pracować... dlatego fajnie by było trafić w dobre miejsce. Pzdr hej. byłam w usa 3 razy. za kazdym razem w tym samym miejscu ( park rozrywki Valleyfair, MN ). zdarzaly sie ciezkie dni, ale ogolnie bylo super! pozwiedzalam (Las Vegas, Grand Canion, Rushmore Mount), zrobilam wielkie zakupy ( Minesota jest jedym stanem w ktorym nie ma podatku na ubrania, dlatego sa najtansze), poznalam fajnych ludzi z calego swiata. W tym roku zatesknilam i chcialabym poleciec jeszcze raz. problem jest w tym, ze nie ma z kim. nie zalezy mi na tym miejscy, zalezy mi jedynie na firmi, zeby to bylo ccusa (zadnych problemow, wszystko zapiete na ostatni guzik). myslalam o okolicach Nowego Jorku, moze Pensylwania, albo New Jersey. jak wejdziecie na tej stronie w zakladke "baza organizatorow" a pozniej wybierzecie ccusa, nastepnie Dorney Park, to przekonacie sie jakie sa dobre opinie. I wlasnie ten park jest w tych okolicach o ktorych pisalam. jezeli ktos chcialby jechac z osoba, ktora to przeszla na wlsanej skorze , czyli ma jakies doswaidczenie, chcecie po kontrakcie pojezdzic po USA, poimprezowac, to piszcie. Im wiecej tym lepiej. grunt to fajna ekipa
stokrotka1984 Napisano 16 Stycznia 2010 Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2010 Ja rozważam wyjazd w tym roku Byłem tylko raz w 2007 w Ohio z BTC, muszę przyznać że było całkiem fajnie (dużo pracy, ale wspomnienia nie zapomniane) i tak myślę że jeszcze 1 raz fajnie by było się wybrać i na maxa poimprezować, bo tutaj w kraju czeka mnie już tylko praca biurowa... Także chyba będę zbierał, parę energicznych ludzi i do boju Najgorsze jest to jak sobie pomyśle ile to będzie trzeba pracować... dlatego fajnie by było trafić w dobre miejsce. Pzdr hej. byłam w usa 3 razy. za kazdym razem w tym samym miejscu ( park rozrywki Valleyfair, MN ). zdarzaly sie ciezkie dni, ale ogolnie bylo super! pozwiedzalam (Las Vegas, Grand Canion, Rushmore Mount), zrobilam wielkie zakupy ( Minesota jest jedym stanem w ktorym nie ma podatku na ubrania, dlatego sa najtansze), poznalam fajnych ludzi z calego swiata. W tym roku zatesknilam i chcialabym poleciec jeszcze raz. problem jest w tym, ze nie ma z kim. nie zalezy mi na tym miejscy, zalezy mi jedynie na firmi, zeby to bylo ccusa (zadnych problemow, wszystko zapiete na ostatni guzik). myslalam o okolicach Nowego Jorku, moze Pensylwania, albo New Jersey. jak wejdziecie na tej stronie w zakladke "baza organizatorow" a pozniej wybierzecie ccusa, nastepnie Dorney Park, to przekonacie sie jakie sa dobre opinie. I wlasnie ten park jest w tych okolicach o ktorych pisalam. jezeli ktos chcialby jechac z osoba, ktora to przeszla na wlsanej skorze , czyli ma jakies doswaidczenie, chcecie po kontrakcie pojezdzic po USA, poimprezowac, to piszcie. Im wiecej tym lepiej. grunt to fajna ekipa
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.