kamilwitt Posted January 2, 2010 Report Share Posted January 2, 2010 wita mama zamiar ściągną z USA DJ Mixer nowy dokładnie Behringer DDM-4000 Pro Digital DJ Mixer o wartości 320 zielonych... w związku z tym mam pytanie jakie jest cło na na ten mixer i ile ewentualnie będę musial dopłacić (watt itd)?? mixer będzie przywoziła prywatna osoba nie może wziąć tego jako bagaż podręczny. a i mam jeszcze jedno pytanie... czy da się w jakiś sposób obejść te wszystkie procedury...?? chodzi o to żeby nie płacić wattu cła itd. byle było jak najtaniej. link do mixera Link to comment Share on other sites More sharing options...
danik Posted January 3, 2010 Report Share Posted January 3, 2010 watt? co to jest? chyba vat a stawki procentowe na dane produkty, jak i rzeczy zwolnione z opłat masz na stronie urzędu celnego Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted January 3, 2010 Report Share Posted January 3, 2010 jak bedzie miec taka osoba zapakowane w pudelko i nie bedzie widac ze to jest uzywane to moze byc clo,,zawyczaj jest tak ze takie cos sie wiezie bez pudelka i mowi sie ze to jest moje i czasami takie cos przechodzi wrazie jak jest kontrola Link to comment Share on other sites More sharing options...
mpbc Posted January 3, 2010 Report Share Posted January 3, 2010 watt? co to jest? chyba vat a stawki procentowe na dane produkty, jak i rzeczy zwolnione z opłat masz na stronie urzędu celnego Ja bym stawiał iż chodzi o moc urządzenia i jego użytkowanie bez płacenia za energię. W końcu takie słowo jak "watt" istnieje i jest jak najbardziej poprawne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
danik Posted January 3, 2010 Report Share Posted January 3, 2010 nic z tych rzeczy, kolega pisze, że chodzi o to aby nie płacić cła i wattu, więc wychodzi na to, że to ma być vat jako podatek, nie jako wyznacznik energii Link to comment Share on other sites More sharing options...
FUGAZI Posted January 4, 2010 Report Share Posted January 4, 2010 a i mam jeszcze jedno pytanie... czy da się w jakiś sposób obejść te wszystkie procedury...?? chodzi o to żeby nie płacić wattu cła itd. byle było jak najtaniej.link do mixera Pakujesz to bez pudełka, instrukcji i dokumentacji do bagażu i po problemie. Dokumentacje wysyłasz pocztą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.