hosemariano Napisano 23 Stycznia 2010 Zgłoś Napisano 23 Stycznia 2010 ok tak tez zrobie Balem sie wczesniej ze moze za kazdy list bedzie pompki robic czy cos i nie chcialem jej meczyc hihi
cavscout Napisano 24 Stycznia 2010 Zgłoś Napisano 24 Stycznia 2010 No bez przesady. Jak ja bylem na OSUT to listy dostawalismy bez zadnych problemow, wiec nie mysle ze robia takie numery na basic training dla specjalnosci non-combat.
hosemariano Napisano 26 Stycznia 2010 Zgłoś Napisano 26 Stycznia 2010 A co z tym przydzieleniem do bazy NYC?? Nie ma wogole szansy nawet jakby zdala miedzyczasie obywatelstwo i otworzyla sobie mozliwosc wiekszego wyboru specjalizacji? Bo chyba moze zmienic specjalnosc podczas treningu?? I jakby wybrala taka co akurat jest ona potrzebna w stanie NY czy NJ. Sam juz nie wiem, ale z teoretycznego punktu widzenia wydaje sie to mozliwe, ale jak w praktyce to nie wiem.
cavscout Napisano 26 Stycznia 2010 Zgłoś Napisano 26 Stycznia 2010 A co z tym przydzieleniem do bazy NYC?? Nie ma wogole szansy nawet jakby zdala miedzyczasie obywatelstwo i otworzyla sobie mozliwosc wiekszego wyboru specjalizacji? Bo chyba moze zmienic specjalnosc podczas treningu?? I jakby wybrala taka co akurat jest ona potrzebna w stanie NY czy NJ. Sam juz nie wiem, ale z teoretycznego punktu widzenia wydaje sie to mozliwe, ale jak w praktyce to nie wiem. W czasie treningu nie bedzie mogla zmienic zawodu z wlasnej woli. Jak nie zda testow to po prostu dadza jej inny zawod. A bedzie przydzielona wg needs of the Army. Co prawda w czasie treningu wypelni tzw dream sheet gdzie wpisze gdzie chcialaby stacjonowac, ale na to bym nie liczyl. W wosjku nie znalem nikogo kto by dostal przydzial tam gdzie chcial. Ja chcialem w kolejnosci Niemcy, Ft Drum i Ft Knox a dostalem Ft Polk, La. Specjalnosc i miejsce stacjonowania jest najlatwiej zmienic kiedy sie odnawia kontrakt, ale przewaznie mozna wybrac jedno albo drugie. Zreszta nie bedzie siedziala w jednym miejscu dlugo, bo przewaznie co 3-4 lata dostaje sie rozkazy przeniesienia do innej bazy. Ja w czasie 8 lat bylem w 3 - Ft Polk, La, Cp Garryowen, Korea i Ft Stewart, Ga. Pamietaj tez ze lwia czesc baz Armii jest na poludniu no i licz sie z mozliwoscia ze moze byc wyslana do Koreii na rok. Problem z Korea jest to ze nie mozna zabrac tam rodziny.
hosemariano Napisano 26 Stycznia 2010 Zgłoś Napisano 26 Stycznia 2010 dzieki no to Cavscout mnie pocieszyles I znowu zalamka ;/ A juz prawie zaakceptowalem ta Army. Oj mniejmy nadzieje ze bedzie miala jakies szczescie (i ja tez ) i jednak uda sie jej cudem dostac do bazy w okolice NYC, choc z tego co napisales to moja nadzieja na to zaczyna wygasac ;(
cavscout Napisano 26 Stycznia 2010 Zgłoś Napisano 26 Stycznia 2010 Nie mowie ze powiedzmy nie dostanie Ft Drum czy Aberdeen Proving Grounds w Maryland, ale po prostu badz przygotowany. Jak mozesz, to dowiedz sie jaki jest jej MOS.
hosemariano Napisano 28 Stycznia 2010 Zgłoś Napisano 28 Stycznia 2010 Czy moze zmienic ona Active Duty Army na np. National Guard lub Army Reserve??? Oczywiscie po ukonczeniu calego AIT
FUGAZI Napisano 29 Stycznia 2010 Zgłoś Napisano 29 Stycznia 2010 Nie. Moglaby w druga strone gdyby byla w Gwardii.
hosemariano Napisano 29 Stycznia 2010 Zgłoś Napisano 29 Stycznia 2010 dzieki sh...t tak tez myslalem ;/ Kurcze lipa jak nic. Wezcie cos pozytywnego napiscie wkoncu bo ciagle pod gorke i ciagle wiatr w oczy ;( Zapytalem ja w liscie o jej MOS wiec jak sie dowiem cos wiecej to dam znac to moze cos poradzicie zeby jednak udalo sie aby trafila po AIT do NYC PLEASE
FUGAZI Napisano 29 Stycznia 2010 Zgłoś Napisano 29 Stycznia 2010 Wezcie cos pozytywnego napiscie wkoncu bo ciagle pod gorke i ciagle wiatr w oczy ;( cos poradzicie zeby jednak udalo sie aby trafila po AIT do NYC PLEASE 1. Darmowa opieka medyczna dla niej i najblizszej rodziny. W tym opieka stomatologiczna. 2. Mieszkanie i wyzywienie na koszt pracodawcy. 3. Paycheck co dwa tygodnie. 4. Utrata miejsca pracy, lay off, zwolnienie- praktycznie niemozliwe. 5. Pracodwca pokrywa koszt studiow. 6. Znizki i rabaty dla wojska, czasem bardzo duze. 7. Kazdy kredytodawca ktory udzielil jej jakiejkolwiek pozyczki na cokolwiek na jakikolwiek procent ma teraz ustawowy obowiazek obnizenia oprocentowania do 6%. 8. Doradzctwo prawne i finansowe na koszt pracodawcy. 9. Mozliwosc podrozy i pracy w kazdym zakatku swiata. 10. 30 dni platnego urlopu rocznie. 11. Weekendy i swieta federalne wolne od pracy. Tyle mi wpadlo do glowy na szybko. O NYC zapomnij. Nie ma bazy w NYC. Ona nie trafi do NYC. Teraz juz nie ma zadnego wplywu na przydzial.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.