lunek Napisano 20 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Napisano 20 Stycznia 2010 dzieli gal za informacje . Wlasnie dzwonilam po przewoznikach ale nikt nie potrafil mi konkretnie odpowiedziec wszyscy wiedza jak to jest ze usa do polski ale raczej odwrotnie to nie za bardzo mogli mi pomoc. A z tym autem to wlasnie chce je wziac dlatego bo nie moge go sprzedac w polsce staram se ale jakos chetnych nie widac. wiec chce go wziazc ze soba w sumie i tak bede musiala miec tam jakies a nie mam co zrobic z tym tu wiec tak to wyglada. Pozdrawiam
sly6 Napisano 21 Stycznia 2010 Zgłoś Napisano 21 Stycznia 2010 lunek,,,jak zobaczysz jakie sa oplaty do USA to opusc o tyle cene i znajdziesz szybko kupca a mozna wiedziec co to za samochod ze nie ma kupca,,bo jak znam zycie samochod mozna szybko sprzedac jak ma cene fajna
lunek Napisano 21 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Napisano 21 Stycznia 2010 macie razje ze bardziej sie oplaca sprzedac auto w polsce niz siagnac go spowrotem do usa ale nie mam co z nim zrobic . sly to jest saab 9-3 2004 rocznik cena nie wiem czy jest wygorowana. jest taka sytuacja jak jest wyzsza cena to sie zastanawiaja dlaczego tak duzo jak opuszczam z ceny to pytaja sie dlaczego tak malo i ze pewnie auto jest uszkodzone . od 2 lat proje go uplynnic ale ciezko jest. I wlasie dlatego jak go nie sprzedam w ciazu nablizszych 2 miesiecy bede go brala raczej ze soba.
sly6 Napisano 22 Stycznia 2010 Zgłoś Napisano 22 Stycznia 2010 to cos jest nie tak z tymi kupujacymi,,zawsze sie mowi w takich przypadkach ze sie pojedzie do serwisu samochodowego-mechanika aby sprawdzic czy dany samochod mial cos z uszkodzen ..ze nie masz nic do ukrycia i sama zobaczysz co bedzie... a i pisz jeszcze takie cos--sprzedaje tanio z powodu wyjazdu takie ogloszenia mozna spotkac na necie-w gazecie a cenisz go za ile jesli mozna wiedziec?
lunek Napisano 3 Lutego 2010 Autor Zgłoś Napisano 3 Lutego 2010 Szczerze to nie wiem co jest byl juz w komisie, puszczalam chyba wszedzie ogloszenia i nic. Teraz cenie go na 37 tys. Nie wiem czy to duzo dla mnie jest wart wiecej. zostal mi jeszce miesiac a pozniej nie wiem.
sly6 Napisano 3 Lutego 2010 Zgłoś Napisano 3 Lutego 2010 daj go do ogloszen netowych,ogloszen w gazetach jak np:anonse,,jak chcesz moge dac za darmo takie ogloszenie do anonsow i dziennika wschodniego daj mi znac na pw co ma byc w ogloszeniu itp
aleksander Napisano 28 Sierpnia 2010 Zgłoś Napisano 28 Sierpnia 2010 Witam ! Wracamy z żoną na stałe do Polski z mieniem przesiedleńczym ( rzeczy osobiste i samochód). W związku z tym mam następujące pytanie : czy mając GC od 7 lat (nie mieszkałem w Polsce i nie jestem zameldowany) muszę udowadniac ,że byłem w USA ostatnie 12 miesięcy ?. Oprócz wyciągów z konta nie mam nic ,ponieważ córka opłacała wszystko.Może ktoś miał podobną sytuację to proszę o podzielenie się doświadczeniem. dziękuję za informację
sly6 Napisano 29 Sierpnia 2010 Zgłoś Napisano 29 Sierpnia 2010 a co mowi o tym strona urzedu celnego i ambasady w USA? tam masz wyjasnione co i jak,do tego mozesz zadzwonic do UC w Polsce i sie spytac co i jak masz przedstawic chyba ze ktos tutaj Ci szybciej odpowie
aleksander Napisano 29 Sierpnia 2010 Zgłoś Napisano 29 Sierpnia 2010 Właśnie w tym jest problem bo przepisy nic nie mówią na ten temat. Jest tylko podany termin 12 miesięcy i kropka w innym miejscu wyczytałem ,że to celnik określa jak udowodnić pobyt. Trudno połapać się w tym wszystkim a kłopot będzie dopiero jak po powrocie będą domagać się kwitów których nie mam. Trudno... dzięki za odpowiedź
sly6 Napisano 30 Sierpnia 2010 Zgłoś Napisano 30 Sierpnia 2010 no to poszukaj informacji albo na innych forach-pisz do UC lub tez dzwon co moga uznac za to ze byles tyle czasu ..
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.