Skocz do zawartości

Mienie Przesiedlencze

lunek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

dzieli gal za informacje . Wlasnie dzwonilam po przewoznikach ale nikt nie potrafil mi konkretnie odpowiedziec wszyscy wiedza jak to jest ze usa do polski ale raczej odwrotnie to nie za bardzo mogli mi pomoc.

A z tym autem to wlasnie chce je wziac dlatego bo nie moge go sprzedac w polsce staram se ale jakos chetnych nie widac. wiec chce go wziazc ze soba w sumie i tak bede musiala miec tam jakies a nie mam co zrobic z tym tu wiec tak to wyglada. Pozdrawiam

• Odpowiedzi 20
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

lunek,,,jak zobaczysz jakie sa oplaty do USA to opusc o tyle cene i znajdziesz szybko kupca

a mozna wiedziec co to za samochod ze nie ma kupca,,bo jak znam zycie samochod mozna szybko sprzedac jak ma cene fajna :)

Napisano

macie razje ze bardziej sie oplaca sprzedac auto w polsce niz siagnac go spowrotem do usa ale nie mam co z nim zrobic . sly to jest saab 9-3 2004 rocznik cena nie wiem czy jest wygorowana. jest taka sytuacja jak jest wyzsza cena to sie zastanawiaja dlaczego tak duzo jak opuszczam z ceny to pytaja sie dlaczego tak malo i ze pewnie auto jest uszkodzone . od 2 lat proje go uplynnic ale ciezko jest. I wlasie dlatego jak go nie sprzedam w ciazu nablizszych 2 miesiecy bede go brala raczej ze soba.

Napisano

to cos jest nie tak z tymi kupujacymi,,zawsze sie mowi w takich przypadkach ze sie pojedzie do serwisu samochodowego-mechanika aby sprawdzic czy dany samochod mial cos z uszkodzen ..ze nie masz nic do ukrycia i sama zobaczysz co bedzie...

a i pisz jeszcze takie cos--sprzedaje tanio z powodu wyjazdu :) takie ogloszenia mozna spotkac na necie-w gazecie ;)

a cenisz go za ile jesli mozna wiedziec?

• 2 tygodnie później...
Napisano

Szczerze to nie wiem co jest byl juz w komisie, puszczalam chyba wszedzie ogloszenia i nic. Teraz cenie go na 37 tys. Nie wiem czy to duzo dla mnie jest wart wiecej. zostal mi jeszce miesiac a pozniej nie wiem.

Napisano

daj go do ogloszen netowych,ogloszen w gazetach jak np:anonse,,jak chcesz moge dac za darmo takie ogloszenie do anonsow i dziennika wschodniego

daj mi znac na pw co ma byc w ogloszeniu itp

• 6 miesięcy później...
Napisano

Witam !

Wracamy z żoną na stałe do Polski z mieniem przesiedleńczym ( rzeczy osobiste i samochód).

W związku z tym mam następujące pytanie : czy mając GC od 7 lat (nie mieszkałem w Polsce i nie jestem zameldowany) muszę udowadniac ,że byłem w USA ostatnie 12 miesięcy ?. Oprócz wyciągów z konta nie mam nic ,ponieważ córka opłacała wszystko.Może ktoś miał podobną sytuację to proszę o podzielenie się doświadczeniem.

dziękuję za informację

Napisano

a co mowi o tym strona urzedu celnego i ambasady w USA?

tam masz wyjasnione co i jak,do tego mozesz zadzwonic do UC w Polsce i sie spytac co i jak masz przedstawic

chyba ze ktos tutaj Ci szybciej odpowie

Napisano

Właśnie w tym jest problem bo przepisy nic nie mówią na ten temat.

Jest tylko podany termin 12 miesięcy i kropka w innym miejscu wyczytałem ,że to celnik określa jak udowodnić pobyt.

Trudno połapać się w tym wszystkim a kłopot będzie dopiero jak po powrocie będą domagać się kwitów których nie mam.

Trudno... dzięki za odpowiedź

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...