Skocz do zawartości

Drugi Raz Po Wize Turystyczna

mariuszusa

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czesc wszystkim. Mam pytanie o wize turystyczna a wiec 6 lat temu dostalem w konsulacie promese na trzy miesiace w dns napisalem ze na 3 tygodnie lece ,wtedy bylem po maturze nie mialem pracy bylem kawalerem i zapisalem sie na studia ktore przerwalem po powrocie z usa i pan konsul przyznal mi bez problemu promeske na trzy miesiace polecialem do usa wize dostalem na pól roku w usa bylem piec miesiecy i dwa tygodnie muj pobyt byl tak dlugi ze wzgledu ze mialem problemy zdrowotne nie jakies powarzne no ale byly i musialem szybko porobic badania za wszystko placilem a bylo tego ponad tysiac $ tak ze rachunek za szpital jest zaplacony od 5 i pól roku jestem w polsce miedzy czasie bylem pare razy za granica na wakacjach (europa) obecnie jestem zonaty mam 2 dzieciaków w miare dobra prace nie jakas super platna no ale okolo 2000 pln zarobie troche oszczednosci na koncie ps mam pytanie czy jezeli bylo sie w usa taki dlugi okres czasu to moge miec problemy z nastepna wiza , czy jest ktos na forum kto po 6 miesiecznym pobycie lub przedluzeniu wizy turystycznej w usa dostal kolejna promese prosze o pomoc dzieki

Napisano

Znajomy miał podobną sytuacje. Dostał odmowe, choc wizy praktycznie nie przesiedział, konsul miał pretensje że w aplikacji pisał o miesięcznym pobycie a siedział cztery. Nie pomogło tłumaczenie że na lotnisku miał wbite na 6 miesięcy. Po roku poszedł jeszcze raz i bez problemu dostał promese na 10 lat.

Napisano

Witam. Ja nie dostalem vizy bo zona deklarowala 3 tyg . a byla w USA 5 mies.Na lotnisku wbito jej 6 mies. Konsol w Krakowie podczas mojej wizyty poprosil o paszport zony . Posprawdzal , przepytal mnie i odprawil zkwitkiem mowiac ze zona deklarowala 3 tyg a byla 5 mies. i ze go nie przekonalem co do deklarowanych intencji. Nastepnie vizy odmawiano mi przez nastepne 3 lata, Skladalem co roku o vize.W konsulacie maja jakies swoje notatki w komputerze i to blokowalo moje starania.Doszedlem do wniosku ze kazdy pretekst jast dla nich dobry zeby dac odmowe.

Napisano

mariuszusa masz ten plus ze placiles za rachunki i wez je na rozmowe wrazie czego...nastepny plus ze starasz sie o wize po 5 latach ale co nie oznacza ze wize na 100% dostaniesz....takie przedluzenia nie sa mile widziane w Ambasadzie i teraz jak przekonasz Konsula ze teraz tego nie zrobisz tzn na czas wrocisz to wize otrzymasz...

Napisano

Dziekuje za odpowiedzi czyli w mym przypadku jest ok wiem ze to nie oznacza ze wize dostane bo o tym konsul zdecyduje ale mam nadzieje ze wszystko bedzie w porzadku ps troche sie uspokoiłem pozdrawiam wszytkich

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...