kajotka1 Napisano 19 Lutego 2010 Zgłoś Napisano 19 Lutego 2010 Witam, Szukalam na forum ale nigdzie nine znalazlam odpowiedzi. Przebywam w usa na wizie f1 od 2007 roku, jestem w zwiazku z amerykaninem i planujemy razem wspolna przyszlosc. Zastanawialam sie czy jest mozliwosc wyjscia za maz i zmiany mojego statusu. Jak wygladaja procedury i czy aby zmienic status musze pojechac do Polski i tam aplikowac o k1 czy moze wziasc slub tutaj na miejscu (ale czy taki slub bedzie uznany przez immigration office?). Czy jezeli zaaplikuje o GC, automatycznie trace f1? Czy mam zakaz podrozowania do Polski? Dziekuje za wszystkie odpowiedzi, te ktore znalazlam na forum sa z 2008 r lub starsze a wiem ze przepisy sie co roku zmieniaja, wiec chce sie upewnic. pozdrawiam
mesio007 Napisano 20 Lutego 2010 Zgłoś Napisano 20 Lutego 2010 W tej kwestii nic sie nie zmienilo, procedury sa takie same. Mozesz isc przez K-1 albo wzasc slub na F-1. Nikt Ci F-1 nie zabierze i jeszcze bedziesz sie klocic zeby Cie jak najszybciej na rezydenta przekwalifikowali. Nie wiemy dokladnie w jakiej sytuacji jestes, ale jak po prostu przylecialas na F-1 i grzecznie utrzymujesz status, to po zatwierdzeniu I-131 teoretycznie bedziesz mogla podrozowac, w praktyce lepiej pozostac w USA do czasu az dostaniesz GC.
scmegan Napisano 20 Lutego 2010 Zgłoś Napisano 20 Lutego 2010 Tak jak kolega napisal, jezeli legalnie wjechalas na F1 to nie powinnas miec problemow z zawarciem tutaj malzenstwa.
kajotka1 Napisano 20 Lutego 2010 Autor Zgłoś Napisano 20 Lutego 2010 Przyjechalam w 2006 na wizie turystycznej i zmienilam status w USA na F1... Czy to moze miec jakis wplyw i czy moge miec z tego powodu wieksze problemy z uzyskaniem GC?
FUGAZI Napisano 21 Lutego 2010 Zgłoś Napisano 21 Lutego 2010 Przyjechalam w 2006 na wizie turystycznej i zmienilam status w USA na F1... Czy to moze miec jakis wplyw i czy moge miec z tego powodu wieksze problemy z uzyskaniem GC? Poczytaj forum.
sly6 Napisano 21 Lutego 2010 Zgłoś Napisano 21 Lutego 2010 zawarcie malezenstwa a zlozenie papierow to dwie rozne sprawy ale o tym poczytasz na forum jak czasami jest na rozmowie o GC i o co moga pytac..
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.