ania23 Napisano 28 Marca 2010 Zgłoś Napisano 28 Marca 2010 Witam wszytkich forumowiczow. Mam troche skomplikowane pytanie. Nie wiem czy ktos sie w ogole orientuje i moze mi odpowiedziec na moje pytanie, ale kto pyta nie bladzi. Moja znajoma 2.5 roku temu zostala deportowana z USA. Byla ona tutaj ( jak twierdzi legalnie na visa waiver program ). Zostala ona deportowana poniewaz chciala ona zrealizowac w banku czek kory zostal wystawiony przez pewna pania ktora w tym dniu juz nie zyla. Podobno to bylo przyczyna deprtacji - posadzono ja o oszustwo. Jest ona Spanish obywatel i aktualnie mieszka w Venezueli. Jej chlopak jest obywatelem USA, mieszka i pracuje w USA. Chcieliby w koncu byc razem i wziac slub i mieszkac w USA. czy ktos sie orientuje jaka jest najlepsza dla nich droga???? Czy to ze ona zostala deportowana wplywa na jej GC? Czy moze ona sie w ogole ubiegac o GC i co musza zrobic? I jak dlugo mniej wiecej caly proces oczekiwania trwa? Moj kolega twierdzi ze oni jej nigdy nie wpuszcza do usa poniewaz ta deportacja. Bede wdzieczna za wszelkie wskazowki. Pozdrawiam goraco wszystkich ania23
FUGAZI Napisano 28 Marca 2010 Zgłoś Napisano 28 Marca 2010 Czyli w/g Ciebie obywatelka Wenezueli to Spanish Obywatel? I ta Wenezuelska Obywatelka majaca chlopaka Amerykanina szuka informacji o amerykanskim prawie imigracyjnym przez znajoma na polskim portalu? To forum nigdy nie przestanie mnie zadziwiac.
sly6 Napisano 28 Marca 2010 Zgłoś Napisano 28 Marca 2010 Ania na to pytanie odpowie Ci tylko Karina lub tez dobry adwokat od spraw imigracyjnych bo sama deportacja bez zobaczenia czy ma zakaz wjazdu to troche za malo informacji jesli masz taka wole to niech ta znajoma napisze czy ma zakaz wjazdu a jesli tak to na ile,,czy miala rozprawe w sadzie o te czeki czy tez sama byla deportacja? Fugazi jeszcze wiele spraw Cie zadziwi ale nie wybiegam zbyt w przyszlosc ,,pozyjemy zobaczymy widac ze maja dobra znajoma ktora sie pyta o takie sprawy,,,ja tam za duzo takich osob w swoim zyciu nie widze i nie widzialem
Jim Beam Napisano 28 Marca 2010 Zgłoś Napisano 28 Marca 2010 Moja znajoma 2.5 roku temu zostala deportowana z USA. Byla ona tutaj ( jak twierdzi legalnie na visa waiver program ).Jest ona Spanish obywatel i aktualnie mieszka w Venezueli. Nie ma czegos takiego jak "spanish obywatel". Jezeli jest obywatelem Wenezueli to nie mogla byc na VWP bo Wenezuela nie jest i nigdy nie byla nim objeta. Moja znajoma 2.5 roku temu zostala deportowana z USA. Zostala ona deportowana poniewaz chciala ona zrealizowac w banku czek kory zostal wystawiony przez pewna pania ktora w tym dniu juz nie zyla. Podobno to bylo przyczyna deprtacji - posadzono ja o oszustwo. Za oszustwo idzie sie do wiezienia a nie zostaje doportowanym. Po odsiedzeniu wyroku mogla oczywiscie zostac deportowana jezeli byla w USA nielegalnie. To co tutaj piszesz o swojej znajomej jakies nieskladne jest. Napisz na jakiej byla wizie, jak dlugo, czy miala sprawe za te czeki i jki byl wyrok. Czy opuscila USA dobrowolnie czy nie.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.