Skocz do zawartości

Case Complete

lukaszekkk

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czy dostaniemy zaproszenie poprzez emaila ? czy przesyłają kurierem ?

NVC wyznacza datę interview i to NVC powiadamia czy Ambasada ?

Czy dostaniemy z Ambasady pismo jakie dokumenty trzeba wziasc na interview czy to będzie pismo z NVC ?

Czy może ktoś opisać jak to wygląda po tym jak sprawa w NVC jest Complete.

• Odpowiedzi 66
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Czy dostaniemy zaproszenie poprzez emaila ? czy przesyłają kurierem ?

Jeśli był podany e-mail do NVC to mailem.

NVC wyznacza datę interview i to NVC powiadamia czy Ambasada ?

Napewno powiadamia NVC, wyznacza ją pewnie NVC, które wie ile może wcisnąć Klientów do Ambasady :)

Czy dostaniemy z Ambasady pismo jakie dokumenty trzeba wziasc na interview czy to będzie pismo z NVC ?

Jeśli załatwiane wszystko jest przez NVC to otrzymacie w zaproszeniu listę dokumentów, co jest czego brakuje.

Czy może ktoś opisać jak to wygląda po tym jak sprawa w NVC jest Complete.

Na infolini jest komputerowa informacja, pozatym nie można się zalogować do systemu płatności online za wizę.

Napisano

A powiedz mi Greg1031 czy do Ambasady trzeba wziąć ze sobą oryginalne dokumenty ?

Ja wysyłałem wszystkie oryginalne dokumenty do NVC , wiec chyba wystarczy wziąć kopie do Ambasady ?

A jak jest z dokumentami o sponsorstwo wystarczy wziąć kopie do ambasady ?

Pytałem sie już o to na forum, ale nie otrzymałem odpowiedzi.

Napisano

Ode mnie nie chceili żadnych dokumentów. Wszystko to co wysłałem do NVC co było wymagane było w Ambasadzie.

W zaproszeniu na rozmowę bedziesz miał napisane jakie dokumenty odebrali w oryginałach lub czego brakuje.

Jeśli chcesz możesz dla świętego spokoju wziąć te kopie do Ambasady...

Napisano

Właśnie przygotowuje wraz z Zona dokumenty, które Żona musi wziąć do Ambasady.

Mam pytanie, kiedyś czytałem o takim dokumencie który osoby wypełniały przed wizyta w Ambasadzie. Mianowicie chodzimy o formularz gotowość wizyty w Ambasadzie, coś takiego. Czy takie coś sie wypełnia przed wizyta w ambasadzie ? Bo coś, kiedyś przeczytałem na forum o tym, ale nie jestem pewny do jakiej kategorii to było itd ... Czy to zupełnie inna kategoria ?

Moja kategoria : CR1 wysyłane z USA.

Napisano

Dzięki Greg1031.

Tak, załatwiamy przez NVC.

A mam pytanie w sprawie Formularza DHL, dostaje na miejscu w ambasadzie ? Bo znalazlem na stronie Ambasady taka informację :

"Formularz DHL

Osoby z Polski otrzymują wizy za pośrednictwem poczty kurierskiej DHL. Do pakietu z zaproszeniem na rozmowę z konsulem załączany jest formularz DHL, który należy wypełnić. Każda osoba ubiegająca się o wizę powinna przedłożyć oddzielny formularz DHL wraz z dokumentami wymienionymi powyżej."

Ale to chyba nie dotyczy mojej sprawy ?

Bo my nic takiego nie dostaliśmy.

To jest informacja dla osób, które składały dokumenty w Polsce ?

Jak sie mylę, proszę mnie poprawić.

Napisano

kiedys mozna bylo odbierac wizy na pobyt staly w Ambasadzie ale teraz jest cos takiego jak DHL i obojetnie czy mamy doczynienie z wiza k-1 czy tez z wiza na pobyt staly

to ze nie dostales tego druku to moze ktos sie pomylil ale masz druk taki na stronie Ambasady lub tez moze takie cos dostaniesz w Ambasadzie:

http://polish.poland.usembassy.gov/poland-pl/forms_pl.html

Napisano
A mam pytanie w sprawie Formularza DHL, dostaje na miejscu w ambasadzie ? Bo znalazlem na stronie Ambasady taka informację :

Spokojnie dadzą Ci na miejscu do wypełnienia, jak chcesz to sobie wydrukuj i wypełnij...

• 2 tygodnie później...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...