Skocz do zawartości

greg1031

Użytkownik
  • Zawartość

    150
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Reputacja

2

O greg1031

  • Tytuł
    Aktywny użytkownik

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Lokalizacja
    Chicago

Ostatnie wizyty

3181 wyświetleń profilu
  1. Cześć Kochani! Jak miło widzieć ze wpis jaki tu zrobiłem ponad pięc lat temu pomógł trochę ludziom a temat dalej się toczy... Ja juz zakończyłem swoją ścieżkę emigracyjną. Trzy tygodnie temu zostałem obywatelem. Wszystkim życzę powodzenia! Pozdrawiam!
  2. Dv-2016 - Pytania I Odpowiedzi

    Hejka! Mam pomoc siostrze w złożeniu wniosku ale mam pytanie. Chodzi o wykształcenie. Siostra skończyła liceum zawodowe 4 letnie bez matury czy sie kwalifikuje? Czy to będzie opcja High School no degree? A szwagier zawodówka wiec chyba nie może złożyć wniosku ale ma doświadczenie zawodowe praca w magazynie czy to będzie ok? Dzieki za pomoc!
  3. Kategoria F2A Current

    Dzieki. Do tej pory nie był bo wzięli ślub w Stanach. Osoba będąca juz tu na wizie wzięła ślub z rezydentem. Jeśli więc przejdzie ta planowana ustawa i stanie sie immediate relative to rozumiem ze wtedy bedzie miała przebaczony nielegalny pobyt. No oczywiście druga droga to czekać aż rezydent zdobi obywatelstwo. Dobrze myśle?
  4. Kategoria F2A Current

    W takim razie jeszcze jedno pytanie. Co reguluje to "wybaczenie"? Czy wystarczy ze jest immediate relative? Teraz taka sprawa, dotyczy ona projektu reformy immigracyjnej, która zakłada, ze małżonek rezydenta będzie immediate relative, czy wtedy będzie miał wybaczony nie legalny pobyt czy to będzie zalezalo od czegos innego czy zapisow w samej tej ustawie? Wiem, ze to daleka droga i nie wiadomo co będzie z ta reforma ale ciekawi mnie to. Dzieki za info!
  5. Kategoria F2A Current

    Czy ktoś wie czy w tym przypadku małżonek osoby z zielona karta ma "przebaczony" nielegalny pobyt na przesiedzianej wizie turystycznej jak to jest w przypadku sponsorowania przez obywatela? Dzięki za podpowiedź!
  6. Czesc Kochani! Wiem trochę nie na temat, ale postanowilem tu w koncu zajrzec ponownie! Miło, że moj temat cieszy sie powodzeniem! U mnie wspaniale, powoli do przodu! Pozdrawiam wszystkich! Grzesiek
  7. Ja SSN miałem już jak miałem 4 latka wiec nie czekałem, nie odpowiem...
  8. W piątek po 32 dniach od wjazdu do USA otrzymałem swoją Green Card Stan Illinois, karta ważna 10 lat no i jest ta najnowsza oczywiście. Wzór Green Card
  9. Jak macie Cover Sheet to nie ma na co czekać tylko wysyłać komplet dokumentów!
  10. Czytaj pierwszy wpis w tym temacie, to moja robota, jesli jestes w Polsce to procedura jest taka sama! Tu masz link: http://www.usa.info.pl/board/index.php?s=&...st&p=108921 Powodzenia!
  11. No i przyleciałem do Chicago 20 września 2010. Opis uzupełniłem w pierwszym wpisie co i jak było. Teraz spędzam wakacje na Florydzie. Pozdrowienia dla wszystkich!
  12. Ponad trzy miesiące, ale wtedy dużo ludzi czekało, teraz powinno być jakieś 2 miesiące, zajrzyj na mój profil tam masz wszystkie daty http://www.usa.info.pl/board/greg1031-m26157.html
  13. Jeśli masz już odpowiednie Covery to nie masz na co czekać, nikt nie będzie do Ciebie pisał, jeśli było płacone przez internet. Pisałem już o tym tutaj: http://www.usa.info.pl/board/index.php?s=&...ost&p=99829
  14. Nie sądzę, żeby akt urodzenia męża był potrzebny. Tutaj http://travel.state.gov/visa/immigrants/info/info_3195.html jest napisane: Petitioner Documents Applicants in the following visa categories are required to provide 1) an original or certified copy of their Petitioner’s birth certificate and 2) original or certified copy of their Petitioner’s marriage certificate from the Petitioner’s current and all previous marriages. - Parent of a U.S. Citizen who is at least 21 years old (IR-5) - Brothers and sisters of United States citizens (F4) Ty jesteś w innej kategorii
×