Jump to content

greg1031

Użytkownik
  • Content Count

    150
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

3

About greg1031

  • Rank
    Aktywny użytkownik

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Lokalizacja
    Chicago

Recent Profile Visitors

3,436 profile views
  1. Cześć Kochani! Jak miło widzieć ze wpis jaki tu zrobiłem ponad pięc lat temu pomógł trochę ludziom a temat dalej się toczy... Ja juz zakończyłem swoją ścieżkę emigracyjną. Trzy tygodnie temu zostałem obywatelem. Wszystkim życzę powodzenia! Pozdrawiam!
  2. Hejka! Mam pomoc siostrze w złożeniu wniosku ale mam pytanie. Chodzi o wykształcenie. Siostra skończyła liceum zawodowe 4 letnie bez matury czy sie kwalifikuje? Czy to będzie opcja High School no degree? A szwagier zawodówka wiec chyba nie może złożyć wniosku ale ma doświadczenie zawodowe praca w magazynie czy to będzie ok? Dzieki za pomoc!
  3. Czesc Kochani! Wiem trochę nie na temat, ale postanowilem tu w koncu zajrzec ponownie! Miło, że moj temat cieszy sie powodzeniem! U mnie wspaniale, powoli do przodu! Pozdrawiam wszystkich! Grzesiek
  4. Ja SSN miałem już jak miałem 4 latka wiec nie czekałem, nie odpowiem...
  5. W piątek po 32 dniach od wjazdu do USA otrzymałem swoją Green Card Stan Illinois, karta ważna 10 lat no i jest ta najnowsza oczywiście. Wzór Green Card
  6. Jak macie Cover Sheet to nie ma na co czekać tylko wysyłać komplet dokumentów!
  7. Czytaj pierwszy wpis w tym temacie, to moja robota, jesli jestes w Polsce to procedura jest taka sama! Tu masz link: http://www.usa.info.pl/board/index.php?s=&...st&p=108921 Powodzenia!
  8. No i przyleciałem do Chicago 20 września 2010. Opis uzupełniłem w pierwszym wpisie co i jak było. Teraz spędzam wakacje na Florydzie. Pozdrowienia dla wszystkich!
  9. Ponad trzy miesiące, ale wtedy dużo ludzi czekało, teraz powinno być jakieś 2 miesiące, zajrzyj na mój profil tam masz wszystkie daty http://www.usa.info.pl/board/greg1031-m26157.html
  10. Jeśli masz już odpowiednie Covery to nie masz na co czekać, nikt nie będzie do Ciebie pisał, jeśli było płacone przez internet. Pisałem już o tym tutaj: http://www.usa.info.pl/board/index.php?s=&...ost&p=99829
  11. Nie sądzę, żeby akt urodzenia męża był potrzebny. Tutaj http://travel.state.gov/visa/immigrants/info/info_3195.html jest napisane: Petitioner Documents Applicants in the following visa categories are required to provide 1) an original or certified copy of their Petitioner’s birth certificate and 2) original or certified copy of their Petitioner’s marriage certificate from the Petitioner’s current and all previous marriages. - Parent of a U.S. Citizen who is at least 21 years old (IR-5) - Brothers and sisters of United States citizens (F4) Ty jesteś w innej kategorii
  12. Po zapłacie drukujesz te Cover sheety (zawierają numer sprawy i kod kreskowy) odpowiedni cover przyczepiasz na wierzchu odpowiedniej dokumentacji przed wysłaniem do NVC.
  13. Tutaj jest aktualne info: http://www.uscis.gov/files/form/i-864p.pdf To nie jest tak prosto odpowiedzieć na 1 osobę, to jest liczone na gospodarstwo domowe. Np. jeśli Twoja mama mieszka sama i Ty przyjeżdżasz jako osoba sponsorowana to już będą dwie osoby w gospodarstwie, wtedy dochód wymagany min. $18,212 (nie wiem czy też dolicza się Twoje dzieci, które z Tobą emigrują-chyba tak, jeśli jest Was 3+mama=4 osoby w gospodarstwie, jeśli mama mieszka z mężem to już jest 5 osób wymagany dochód $32,237
  14. Ja czekałeem jakieś 4 godziny... tutaj opisane http://www.usa.info.pl/board/index.php?sho...mp;#entry108812
×
×
  • Create New...