!!Arek!! Napisano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Napisano 17 Kwietnia 2005 Jak ktoś jest obywatelem USA to słyszałem ze można składać jakieś papiery o pobyt stały tylko to nie jest loteria o zieloną karte.Czy coś takiego jest?I jeszcze jedno czy jeśli mam rodzica obywatela usa to czy jest mi łatwiej dostać wize na wyjazd na wakacje?
sly6 Napisano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Napisano 17 Kwietnia 2005 a no mozna ale to obywatel sklada papiery na Ciebie i czekasz kilka lat na otrzymanie wizy emigracyjnej tzw laczenie rodzin 8)
Chomik Napisano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Napisano 17 Kwietnia 2005 Jak ktoś jest obywatelem USA to słyszałem ze można składać jakieś papiery o pobyt stały tylko to nie jest loteria o zieloną karte.Czy coś takiego jest?I jeszcze jedno czy jeśli mam rodzica obywatela usa to czy jest mi łatwiej dostać wize na wyjazd na wakacje? http://www.prawoimigracyjneusa.com/zielonakarta.htm :wink:
iskra Napisano 18 Kwietnia 2005 Zgłoś Napisano 18 Kwietnia 2005 wiesz ... z tego co wiem....jeśli ktoś ma obywatelstwo w pierwszej kolejności składa papiery dla rodziców a potem dla rodzeństwa... wiesz ten proces długo trwa (10 lat).....ale nadzieja zawsze jest....
Gość Napisano 18 Kwietnia 2005 Zgłoś Napisano 18 Kwietnia 2005 ...jeśli ktoś ma obywatelstwo w pierwszej kolejności składa papiery dla rodziców a potem dla rodzeństwa... wiesz ten proces długo trwa .. Niestety, to nie jest kolejka po ciepłe bułeczki i nie ma "obowiązku" "ustawiania kolejki" (babcia, dziadek itd ):!: Co do terminów załatwiania --> Liczy się "stopień preferencji" i ilość chętnych (w danej kategorii). Jak ktoś ma chęć wypisać papiery o rodzinę, to może i na dwadzieścia osób wypisać (jednocześnie) :!:
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.