Skocz do zawartości

Brak Info O Badaniach W Zaproszeniu

Inezand

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszytskich serdecznie!

Dostałam zaproszenie na rozmowę drogą elektroniczną z NVC, jednak nic tam nie jest wspomniane o badaniach lekarskich. Czy dane ze strony polskiej ambasady są aktualne?

Jeszcze bardzo ważne pytanko i już nie męczę :)

Jak to jest z tymi badaniami. Ich kolejność ma jakieś znaczenie? Orientuje się ktoś czy można załatwić to w ciągu jednego dnia, czy też jeżeli będę się umawiała, test na kiłe i RTG wziąc na pierwszy dzień a badania ogólne na drugi?

Mam kawał drogi do Warszawy i to prawdziwa wyprawa ;) a kompletnie nie orientuje się jak to w rzeczywistości wygląda.

Jak umówić się na konkretną nie wiedząc ile zajmie jedna wizyta plus dojazdy ?;D

Napisano

z tego co pisaly osoby to da sie to wszystko zrobic w 1 dzien,,podzwon po tych przychodniach i sie dowiedz ile miej wiecej takie cos moze wyniesc

oraz mozesz zadzwonic do Ambasady i sie spyta jak to jest z tymi badaniami:

Informacja telefoniczna, wizy imigracyjne - Warszawa

+(48) (22) 625 10 42 - czynny od poniedziałku do piątku w godzinach 10.00 – 12.00 i 14.00 - 16.00.

http://polish.poland.usembassy.gov/poland-pl/contact.html

Napisano

Można załatwić wszystko w jeden dzień. Robiąc badania krwi (ja miałem na Waryńskiego) na wyniki czekasz do 13. Miałem ok. 9 pobraną krew. Potem prosto do lekarza z wynikiem badań krwi i zdjęciem (po godzinie do odebrania, też Waryńskiego). Zacząłem o 8, o 14 byłem wolny. Badania ogólne trwają 5 minut + ewentualne brakujące szczepienia. Jeśli masz więcej pytań to pytaj śmiało.

Napisano

Dziękuję Wam bardzo, każda informacja jest na wagę złota. Jakby komuś się coś przypomniało to chętnie posłucham :) Ok z tego co widzę, to powinnam zacząć od RTG i testu na kiłę a później z tym na ogólne badania lecieć. Zobaczę jakie mają terminy, ale podejrzewam, że nie jest tak źle?

Zdziwiłam się, bo dzisiaj dostałam zawiadomienie o wizycie w ambasadzie na początek maja. Kilka dni odpada przez weekend majowy, więc czasu zostało niewiele ;)

Pozdrawiam ;)

Napisano

Pamiętaj by na badania zabrać swoją kartę szczepień (możesz też książeczkę zdrowia dziecka jeśli nie masz), paszport i zdjęcie paszportowe. Te badania musisz robić tylko w wyznaczonym przez NVC miejscu, a badania powiedzą Ci gdzie i jak jak się będziesz umawiać na wizytę.

Napisano

Rano dzwoniłam i dowiedziałam się wszystkiego. Wytłumaczono mi, co ile czasu powinno zająć, i tak też umówiła mnie na godzinę 11 (na badania ogólne). Ponoć zaczynając od 8 resztę badań powinnam zdążyć. Naprawdę sympatyczna i miła osoba udzielała informacji w przeciwieństwie do tej, która odebrała telefon w ambasadzie. Zadzwoniłam upewnić się o papiery jakie powinnam zabrać. Niezbyt uprzejma pani stwierdziła, ze skoro mam przed sobą pismo i umiem czytać to ona nie rozumie po co pytam. Bomba jednym słowem, aż zaniemówiłam, podziękowałam i zakończyłam rozmowę :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...