jkb Napisano 20 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 20 Listopada 2013 Idz koniecznie na infopass. Wez ze soba dowod doreczenia przesylki.
Paulina_89 Napisano 5 Grudnia 2013 Zgłoś Napisano 5 Grudnia 2013 Jestem w trakcie zbierania dokumentów do przedluzenia 2letniej GC. Do tej pory udalo mi sie zgormadzic nastepujace dokumenty do I-751: 1. A copy of Permanent Resident Card 2. Lease Agreement (gdzie ja figuruję jako authorized occupant, a mój mąż jako lessee) 3. Joint tax return (za 2012, ale powinnam jeszcze gdzies miec za 2011) 4. Kopie kart kredytowych (jedną z moim nazwiskiem a druga z męża, ale ten sam numer konta) 5. Auto Insurance (ja jako insured driver, mąż jako policyholder) 6. Life Insurance mojego męża (tutaj jestem głównym beneficiary) 7. 3 (z trzech lat) x Record of Emergency Data (tutaj też jestem głównym beneficiary) 8. Mąż przekazał mi 18 miesięcy swojego gi bill abym mogła kontynuować naukę i tutaj mam certyfikat potwierdzający fakt, że dostałam benefity oraz 3 dokumenty potwierdzające to, że korzystam z tych benefitow, zeby oplacic nauke. 9. Objasnienia do 'dental benefits' (tutaj jestem jako beneficiary, a mąż jako sponsor i mam tych dokumentow z 10, ale planuje wyslac 3 wybrane) Na razie tyle udalo mi sie zebrac z tych najwazniejszych. Dodatkowo mam jeszcze: 10. Itineraries + tickets (na nasze 4 wycieczki i do tego tez moge dodac zdjęcia) 11. Zdjęcia z rodzina mojego meza. (mamy tylko z dziadkiem i ciotka, bo mimo, ze moj maz spedzal swieta w moim rodzinym domu i z moimi rodzicami, to wtedy nie mialam czym robic fot:P) 12. Koperty zaadresowane na nasz adres z moim i meza imieniem i naszym nazwiskiem (są to listy od dziadka ). 13. Affidavit od znajomej, ktora znala mnie wczesniej i tez zna nasz zwiazek od samego poczatku Uff... i teraz mam takie pytanie do Was jesli sie orientujecie... Odkad mam permanent residency zmienialismy adres tylko raz i juz wiem, ze musze dodac attachment z poprzednim adresem, ale czy dolaczyc tez lease (na tym lease bedzie figurowal tylko moj maz) i jakies dokumenty z moim nazwiskiem i poprzednim adresem? (znalezienie owych nie bedzie problemem) I drugie pytanie: Czy czegos jeszcze poszukac, cos dorzucic, czegos nie wysylac (co juz wymienilam)?
andyopole Napisano 5 Grudnia 2013 Zgłoś Napisano 5 Grudnia 2013 Jestem w trakcie zbierania dokumentów do przedluzenia 2letniej GC. Do tej pory udalo mi sie zgormadzic nastepujace dokumenty do I-751: 1. A copy of Permanent Resident Card 2. Lease Agreement (gdzie ja figuruję jako authorized occupant, a mój mąż jako lessee) 3. Joint tax return (za 2012, ale powinnam jeszcze gdzies miec za 2011) 4. Kopie kart kredytowych (jedną z moim nazwiskiem a druga z męża, ale ten sam numer konta) 5. Auto Insurance (ja jako insured driver, mąż jako policyholder) 6. Life Insurance mojego męża (tutaj jestem głównym beneficiary) 7. 3 (z trzech lat) x Record of Emergency Data (tutaj też jestem głównym beneficiary) 8. Mąż przekazał mi 18 miesięcy swojego gi bill abym mogła kontynuować naukę i tutaj mam certyfikat potwierdzający fakt, że dostałam benefity oraz 3 dokumenty potwierdzające to, że korzystam z tych benefitow, zeby oplacic nauke. 9. Objasnienia do 'dental benefits' (tutaj jestem jako beneficiary, a mąż jako sponsor i mam tych dokumentow z 10, ale planuje wyslac 3 wybrane) Na razie tyle udalo mi sie zebrac z tych najwazniejszych. Dodatkowo mam jeszcze: 10. Itineraries + tickets (na nasze 4 wycieczki i do tego tez moge dodac zdjęcia) 11. Zdjęcia z rodzina mojego meza. (mamy tylko z dziadkiem i ciotka, bo mimo, ze moj maz spedzal swieta w moim rodzinym domu i z moimi rodzicami, to wtedy nie mialam czym robic fot:P) 12. Koperty zaadresowane na nasz adres z moim i meza imieniem i naszym nazwiskiem (są to listy od dziadka ). 13. Affidavit od znajomej, ktora znala mnie wczesniej i tez zna nasz zwiazek od samego poczatku Uff... i teraz mam takie pytanie do Was jesli sie orientujecie... Odkad mam permanent residency zmienialismy adres tylko raz i juz wiem, ze musze dodac attachment z poprzednim adresem, ale czy dolaczyc tez lease (na tym lease bedzie figurowal tylko moj maz) i jakies dokumenty z moim nazwiskiem i poprzednim adresem? (znalezienie owych nie bedzie problemem) I drugie pytanie: Czy czegos jeszcze poszukac, cos dorzucic, czegos nie wysylac (co juz wymienilam)? Czy pamietalas o zgloszeniu zmiany adresu tam gdzie trzeba?
Paulina_89 Napisano 5 Grudnia 2013 Zgłoś Napisano 5 Grudnia 2013 Czy pamietalas o zgloszeniu zmiany adresu tam gdzie trzeba? Tak, zawsze. Mam nawet wydruki z tej strony, ale korespondencja z USCIS pomimo zmian w dalszym ciagu trafia do mojej tesciowej (czyli pod adres ktory podalismy przy aplikowaniu o wize CR1 i na ktory przyszla moja GC), wiec pewnie maja jakis balagan, albo ten genialny system szwankuje.
andyopole Napisano 5 Grudnia 2013 Zgłoś Napisano 5 Grudnia 2013 Tak, zawsze. Mam nawet wydruki z tej strony, ale korespondencja z USCIS pomimo zmian w dalszym ciagu trafia do mojej tesciowej (czyli pod adres ktory podalismy przy aplikowaniu o wize CR1 i na ktory przyszla moja GC), wiec pewnie maja jakis balagan, albo ten genialny system szwankuje. Kazda niemal administracja panstwowa jest do kitu. Amerykanskiej napewno daleko do czolowki.
Joyanna Napisano 5 Grudnia 2013 Zgłoś Napisano 5 Grudnia 2013 Kazda niemal administracja panstwowa jest do kitu. Amerykanskiej napewno daleko do czolowki. zgadzam sie,jak wysylalam formy na GC to 3 razy wyslalam akt slubu,a oni za kazdym razem mi odpisywali,ze nie maja i chca,az w koncu zamkneli sprawe i musialam na nowo otwierac.Patalachy maja tam burdel straszny.
Paulina_89 Napisano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Napisano 8 Grudnia 2013 hmm... poczytalam troche na tym calym visajourney i teraz zastanawiam sie, bo oni tam pisza, ze affidavit ma byc napisane przez osobe z obywatelstwem amerykanskim tudziez zielonokartkowca , ale czytajac instrukcje do I-751 nie widze takiej informacji wiec... I'm confused. Musi czy nie musi? Bo my nie mamy tutaj jakiegos wielkiego przyjaciela, ktory by nas regularnie odwiedzal, a jedyna osoba, ktora miala okazje poznac bardziej mojego meza i spedzic z nami czas, m.in. na wycieczce, to byla moja przyjaciolka z Polski ktora zna nasz zwiazek od samego poczatku.
Joyanna Napisano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Napisano 8 Grudnia 2013 hmm... poczytalam troche na tym calym visajourney i teraz zastanawiam sie, bo oni tam pisza, ze affidavit ma byc napisane przez osobe z obywatelstwem amerykanskim tudziez zielonokartkowca , ale czytajac instrukcje do I-751 nie widze takiej informacji wiec... I'm confused. Musi czy nie musi? Bo my nie mamy tutaj jakiegos wielkiego przyjaciela, ktory by nas regularnie odwiedzal, a jedyna osoba, ktora miala okazje poznac bardziej mojego meza i spedzic z nami czas, m.in. na wycieczce, to byla moja przyjaciolka z Polski ktora zna nasz zwiazek od samego poczatku. Nie koniecznie musi byc,chcesz wysylasz nie chcesz nie.ja nie bede wysylala.
Paulina_89 Napisano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Napisano 8 Grudnia 2013 No wlasnie. Ja wysle, bo co mi tam. W koncu to nie jest dokument ze szczepieniem kota, ktory pokazuje moj adres tylko Affidavit, ktory jest wymieniony w tych wszystkich dokumentach, ktore sa wazne, choc mowi sie, ze affidavit jest najmniej wazne.
freja Napisano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Napisano 8 Grudnia 2013 Ja bym wyslala tylko to, co na instrukcji. Tak zrobilismy z gc i i-485, przygotowalismy tylko tyle co chcieli i nic wiecej. Moze dlatego gc dostalam w rekordowym czasie 3 miesiecy, a ci co kombinuja z visajourney ciagna sie miesiacami.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.