Kbjak Posted May 2, 2010 Report Share Posted May 2, 2010 Witam. jestem nowy na forum . mam takie pytanie , moja siostra niedawno urodzila sie w usa i bedzie miec obywatelstwo amerykanskie. Czy jest taka opcja ( mam 20 lat) zeby ubiegac sie o zielona karte ? rodzice wiem ze nie bo dopiero w wieku 21 lat mala moze zlozyc wniosek . ze mna jest tak samo ? pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
gal Posted May 2, 2010 Report Share Posted May 2, 2010 z toba jest tak samo Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted May 2, 2010 Report Share Posted May 2, 2010 Jak Ich Corka bedzie chciala sponsorowac rodzicow a do tego czasu nic sie nie wydarzy takiego jak deportacja to jak bedzie miec 21 lat i odpowiednie dochody to zlozy papiery .To samo sie tyczy Ciebie ze bedzie zalezyc od niej jak bedzie i co bedzie... Rodzenstwo czeka prawie 15 lat na GC po zlozeniu papierow na dzien dzisiejszy a co bedzie za jakis czas to nikt nie wie ..Rodzice beda czekac o wiele krocej jesli sie przepisy nie zmienia a nic sie nie wydarzy takiego jak wyjazd Corki do innego kraju. Tak wiec na dzien dzisiejszy bys musial czekac na GC z jakies 35 lat wiec moze w wieku kolo 60 bys wyjechal... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.