hansbach Napisano 10 Lipca 2010 Autor Zgłoś Napisano 10 Lipca 2010 Bilet na ba.com 5300zł na expedi 2700? Te same terminy te same loty.
sly6 Napisano 11 Lipca 2010 Zgłoś Napisano 11 Lipca 2010 tylko ze jedne maja pewne ograniczenia ,no i inne podatki wyliczane a to czasami jest pare % biletu lotniczego...
kubakj Napisano 11 Listopada 2010 Zgłoś Napisano 11 Listopada 2010 Expedia ma takie duze rabaty cenowe, bo jest liderem na swiecie w sprzedazy biletow, wypozyczenia samochodow i sprzedazy miejsc hotelowych. Kupuja miliony biletow od linii lotniczych z wielkim rabatem na raz. Jesli ktos nie zgadza sie na reguly Expedii, to wypada z listy, jest to bardzo dotkliwe, nawet jedna z wiekszych linii przez to miala zachwiana pozycje finansowa. Wrocili w ciagu miesiaca ma expedie. Mozecie tez negocjowac bilet na priceline. Zawsze 70% licytuje co inni chca za bilet i zawse ktos sprzeda
mathew75 Napisano 11 Listopada 2010 Zgłoś Napisano 11 Listopada 2010 Jesli ktos nie zgadza sie na reguly Expedii, to wypada z listy, jest to bardzo dotkliwe, nawet jedna z wiekszych linii przez to miala zachwiana pozycje finansowa. Wrocili w ciagu miesiaca ma expedie. W chwili obecnej, z tej listy, wypadł Aeroflot. Szkoda, bo mają dobre ceny na daleki wschód. W zeszłym roku, w listopadzie, sprzedawali np. Pekin, za 420$ RT, właśnie za pośrednictwem Expedii.
kara_kc Napisano 12 Listopada 2010 Zgłoś Napisano 12 Listopada 2010 ja korzystałam z exepdia na terenie USA i generalnie oferowali naprawde dobre ceny za loty międzystanowe. Co do lotów międzykontynetalnych, znajomi z Wlk Brytanii mówili, że nie znajdzie się tanszych biletów jak przez sky scanner czy jakoś tak.
grodek Napisano 15 Listopada 2010 Zgłoś Napisano 15 Listopada 2010 Ogólnie Expedia jest OK, trzeba tylko pamiętać o jednej bardzo ważnej rzeczy - przy zakupie biletu na trasę z punktu A do B na ogół nie ma problemów. Jednak czasem (podkreślam czasem, bo nie jest to żadną regułą) w przypadku lotów z przesiadką Expedia potrafi zestawić połączenie z lotów na dwóch osobnych biletach. Czyli żeby było prościej np. WAW - CDG - JFK, lub WAW - LHR - JFK. Odcinek z Warszawy do Paryża czy Londynu np. LOT-em, a dalej już Air France czy British Airways. Czyli różne linie i różne aliansy. I wszystko jest OK do momentu, w którym nie przydaży się opóźnienie pierwszego lotu powodujące, że nie zdążamy na drugi. Lecąc na jednym bilecie, w ramach jednego aliansu nie mamy problemu. Idziemy do personelu naziemnego i oni załatwiają nam inny lot, względnie nocleg i inny lot. Lecąc na dwóch osobnych biletach tracimy uprawnienia do takiej opieki i pomocy. Czyli krótko mówiąc samolot odlatuje bez nas, a my zostajemy z ręką w nocniku w Paryżu lub Londynie. Oczywiście jak już pisalem na początku tego typu bilety na Expedii są rzadkie, ale jednak się zdarzają. I w związku z tym przed zakupem warto upewnić się jakie są zasady wystawienia biletu.
mathew75 Napisano 17 Listopada 2010 Zgłoś Napisano 17 Listopada 2010 Odcinek z Warszawy do Paryża czy Londynu np. LOT-em, a dalej już Air France czy British Airways. Czyli różne linie i różne aliansy.I wszystko jest OK do momentu, w którym nie przydaży się opóźnienie pierwszego lotu powodujące, że nie zdążamy na drugi. Takie "dziwne" zestawienia się zdarzają , ale są to tzw. "code share" i wcale nie muszą oznaczac dwóch biletów. Mimo faktu że są to różne linie i różne allianse, mają ze sobą umowe na konkretne połączenie.
grodek Napisano 17 Listopada 2010 Zgłoś Napisano 17 Listopada 2010 Dlatego też podkreśliłem, że zdarza się to rzadko. Ale się zdarza i trzeba pamiętać by to sprawdzić. Szczególnie w wypadku gdy bilety są bardzo tanie, a połączenie ma "bardzo napięty program".
rubia Napisano 20 Maja 2011 Zgłoś Napisano 20 Maja 2011 właśnie kupiłam bilety na expedii,dostałam nr rezerwacji i na stronie przewoźnika zmieniłam miejsca w samolocie, ale widze,że na stronie expedii dalej sa te same/pierwotne miejsca:( ktos sie orientuje które teraz sa aktualne? te ktore widze na expedii, czy te które widzę na stronie przewoźnika? Ktoś leciał tym Airbusem A380-800, jak jest z ciasnotą i miejscami na nogi?
sly6 Napisano 20 Maja 2011 Zgłoś Napisano 20 Maja 2011 wazne sa na stronie przewoznika jest dobrze zrobilas rezerwacje..Mozesz to sprawdzic dzwoniac do nich na telefon a lecisz jaka linia lotnicza oraz czy to jest zwykla klasa turystyczna czy tez ta podwyzszona?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.