sly6 Napisano 25 Maja 2010 Autor Zgłoś Napisano 25 Maja 2010 ja bym wpisal Serbie bo jednak byles tam nawet przejazdem ale byles ,tym bardziej ze masz tam pieczatke jesli to byla praca legalna to wpisz a do tego masz potwierdzenie tego to wez na rozmowe .
drake Napisano 25 Maja 2010 Zgłoś Napisano 25 Maja 2010 ok dzięki wielkie za informację , właśnie nie mam potwierdzenia pracy może poza moim numerem w home office i payslip'ami i (z każdego dnia pracy) w sumie zawsze to coś. co do pytania o odwiedzane państwa to znalazłem coś takiego "Have you traveled to any countries within the last five years? List every single country you’ve visited in the past 5 years. If you need to think about this then do so." także raczej wypiszę te państwa.
sly6 Napisano 25 Maja 2010 Autor Zgłoś Napisano 25 Maja 2010 o te payslipy moga duzoo pomoc bo widac ze miales placone oraz ze to bylo legalnie,,wiele osob z UK przynosi na rozmowe takie cos i jest ok
Elmerzak Napisano 26 Maja 2010 Zgłoś Napisano 26 Maja 2010 Cześć Dostała wizę na 10 lat z możliwością wielokrotnego wjazdu. Rozmowa trwała 2 minuty. Pytania: Do kogo leci i jak długo ta osoba jest w US? W jakim celu? Czy mieszka sama czy z rodzicami? Czym się zajmuje w Polsce? Czy była już za granicą i gdzie ostatnio? Jeżeli chodzi o wniosek to przypominałem jej ale w końcu w stresie nie zapytała czy można wpisywać po polsku, ale przecież od 24 maja są dostępne 2 wersje wniosków (po polsku i po angielsku) więc sprawa sama się wyjaśniła. Ja lecę już w ten poniedziałek. Dam znać jak poszła rozmowa z imigracyjnym. Pozdrawiam.
sly6 Napisano 26 Maja 2010 Autor Zgłoś Napisano 26 Maja 2010 dzieki za ten wpis ,,jestes jako 1 z tego forum co wypelnial ten wniosek i jak widac wiza jest
malagosia Napisano 27 Maja 2010 Zgłoś Napisano 27 Maja 2010 Mam pytanie odnośnie National Identification Number? O jaki właściwie numer chodzi?
sly6 Napisano 27 Maja 2010 Autor Zgłoś Napisano 27 Maja 2010 National Identification Number---- PESEL
sly6 Napisano 27 Maja 2010 Autor Zgłoś Napisano 27 Maja 2010 ds 160 to polaczenie pytan z ds 156-157 i 158 ,,jak zobaczysz tutaj to widzisz ten numer i ze jest to numer PESEL: http://www.usa.info.pl/board/Wnioski-Wizow...ory-t13166.html wlacz sobie wzor tych formularzy
malagosia Napisano 27 Maja 2010 Zgłoś Napisano 27 Maja 2010 Dziekuję za szybką odpowiedź. Proszę jeszcze o wytłumaczenie czym jest Passport Book Number i jakie należy wpisać miejsce wydania paszportu (miasto i woj)? Wiadomo, że paszport wykonano w innym miejscu niż go wydano. W paszporcie jest tylko mowa o organie wydającym, czyli w moim przypadku wojewoda pomorski.
Rademedes Napisano 27 Maja 2010 Zgłoś Napisano 27 Maja 2010 2) miejsce wydania, to miejsce, ktore wydalo Ci paszport a nie je wydrukowalo, wiec w Twoim przypadku bedzie 'wojewoda pomorski' (te informacje zawsze podaje sie na podstawie dokumentu, ktorego informacje dotycza)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.