BeeAnn Napisano 30 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 30 Listopada 2011 właśnie rozpoczęłam wypełnianie wniosku i zastanawiam się co mam wpisać w 'Intended Date of Arrival' jeżeli nie wiem kiedy dokładnie będę lecieć? I to samo z 'Intended Length of Stay in U.S.', wiem, że będę około miesiąca, ale dokładnie nic nie jestem w stanie powiedzieć.
sly6 Napisano 30 Listopada 2011 Autor Zgłoś Napisano 30 Listopada 2011 mozesz podac przykladowe daty .. ale uwazaj aby czasami z 1 miesiaca nie bylo 6 miesiecy ..bo mozesz juz kolejnej wizy nie dostac bo podasz inna dlugosc pobytu a zostajesz dluzej..na takie cos zwroc uwage.
majorka123 Napisano 30 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 30 Listopada 2011 Własnie dzis wysłałam wnioski i znalazłam ten magiczny napis " Thank You " który to naprowadza do wniosku rodzinnego. Jeśli by ktoś chcial skorzystac to nalezy wypełnic jeden wniosek dla osoby i po wysłaniu czyli podpisaniu jest taka opcja ze wtedy mozna wygenerowac wniosek rodzinny.Wczesniej tej opcji nie ma.
sly6 Napisano 30 Listopada 2011 Autor Zgłoś Napisano 30 Listopada 2011 majorka dzieki za wpis o tym Thank You to kiedy masz rozmowe?
equaitable Napisano 3 Grudnia 2011 Zgłoś Napisano 3 Grudnia 2011 Witam wszystkich ! Przed chwilą właśnie skończyłem wypełniać wniosek ds-160... i szczerze powiedziawszy nie taki diabeł straszny jak go malują co prawde boli mnie teraz głowa i brzuch ale mam to już za sobą . Całość zajęła mi chyba 30 minut raz mi się wyłączyło myślałem że będe musiał robic wszystko od nowa jednak przycisk 'save' wystarczył nie musiałem nigdzie indziej na komputerze tego zapisywać , teraz telefon do Krakowa i zobaczymy co dalej
majorka123 Napisano 7 Grudnia 2011 Zgłoś Napisano 7 Grudnia 2011 Ja już jestem "po". Poszło na rozmowie gładko.Dwa i pół pytania wsumie z formularza , postukał w komputer i dał wizy. Tylko jak dzis usłyszałam w TV ze do konca czerwca przyszłego roku jest duze prawdopodobienstwo zniesienia wiz to mnie przytkało
majorka123 Napisano 8 Grudnia 2011 Zgłoś Napisano 8 Grudnia 2011 Z tego co zauważyłam to dostawali wizy. Przed nami była duża grupa z jakiejś firmy wiec wszyscy wychodzili z wizami. Z prywatnych osób raczej też. Osobiście nie widziałam żeby ktoś wyszedł bez wizy ale znowu aż tak dokładnie nie obserwowałam więc być może ktoś i też nie dostał.W każdym razie moje obawy o poprzednie odmowy wiz sprzed lat wogóle nie zainteresowały konsula i nie pytał wcale, wogóle nic nie pytał. Pytania które zadał były z formularza. Moje odczucia były takie ze oni już wstepnie wiedzą komu mogą dać wize, chociaż znajomych przy nastepnym okienku troche przepytywał a my nie musielismy sie wcale starac aby udowodnic wiezi z Polską . Duzo stukał w komputerze, jakby sprawdzał coś, bo potem tylko powiedział ze wszystko w porządku i daje nam wizy.Nie wiem tylko na ile bo nie powiedział a ja nawet nie pomyslałam zeby zapytac. Jednak gdyby faktycznie zniesli do konca czerwca to jechałabym i tak w czasie gdy juz nie będą obowiązywac......
majorka123 Napisano 8 Grudnia 2011 Zgłoś Napisano 8 Grudnia 2011 Przyszły paszporty . Wizy B1/B2 (nie wiem czy to standart) na 10 lat .Zastanawiają mnie gwiazdki pod zdjeciami na które bym nawet nie zwróciła uwagi gdyby nie przypadek szukania różnych informacji po forum odnosnie wiz i natknełam sie na pytania odnosnie tych gwiazdek. Ja z synem mamy po 1 a mąż z córką 2. Dziwne
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.