Skocz do zawartości

Transfer Notice I 485

MilenaV

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Taki maly update do mojej sprawy: 3 dni temu dostalismy informacje:

Document production or Oath Ceremony

On June 8, 2010, we ordered production of your new card. Please allow 30 days for your card to be mailed to you.

Chyba dostalam zielona karte bez interview... :))

• Odpowiedzi 24
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Gratulacje!!! :-) Super ze masz już to za sobą. No to

Z drugiej strony mnie zastanawia, jak to jest mozliwe ze jezeli sprawa jest rozpatrywana w tym samym miejscu, ze ktos kto pozniej składał wniosek ma juz zieloną kartę, a ja w dalszym ciagu czekam.

Czy ktoś moze wie dlaczego tak się dzieje?

Napisano

Ostatecznie naszymi papierami zjamuja sie jednak ludzie

i sprawa moze trafic na takie biurko albo na takie

jesli twoja sprawa byla z K1 i przeniesiona do CSC to masz duze szanse na zatwierdzenie bez interview

sprawdzasz postep sprawy na internecie, robili jakis update ostatnio?

mozesz sprobowac do nich zadzwonic i spytac o status

ale prawdopodobnie ktos postanowil cos sprawdzic w twoich papierach i to moze potrwac

jesli sprawa przekroczy 6 miesiecy to wtedy koniecznie musisz juz do nich dzwonic

a teraz pozostaje czekac i ewentualnie upewnic sie ze nie wyslali ci jakiegos RFE

Napisano

Tu masz rację. Nigdy nie wiadomo na jakie biurko się trafi niestety :-(

Tu już nawet o interview nie chodzi. Moglabym je miec jeśli by to cokolwiek przyspieszylo.

Tak sprawdzam na bieżąco. Dzisiaj sobie w koncu utworzylam sobie konto z powiadamianiem mailowym bo juz mnie dobija to ciagle sprawdzanie.

Tak moja sprawa byla z K-1. Ostatni update na stronie jest z 24 lutego i dotyczyl ze sprawa zostala przeniesiona do CSC.

Sprawy z EAD i AP są pomyslnie zakonczone w marcu. A sprawa z GC utknela w miejscu.

Dzownilam na ten ogolny numer infolinii 1-800-375-5283 (bo tylko taki mam) zeby sie zapytac czy wszystko w porzadku, czy moze mi wysłali jakies RFE, ktorego byc moze nie dostalam. Pani mogla mi udzieli tyle informacji to na stronie internetowej.

Czyli w sumie nowego sie nic nie dowiedzialam.

Ostatnio tez dzownilam po podrozowalam na AP i chcialam sie dowiedziec czy mam wyslac nowe I-94 do CSC. Ale pani mi powiedziala ze jak bede miala im cos doslac to mnie poprosza.

Od kiedy mam liczyc 6 miesiecy - od daty pierwszego NOA czy ostatniego updatu? Masz mozesz jakis bezpośredni numer do CSC czy tylko pozostaje ta infolinia?

Dzieki za pomoc!

Pozdrawiam serdecznie

Napisano

Ehh, a moja sprawa się zatrzymała nie na zielonej karcie, tylko na pozwoleniu o pracę. Dostałam pozwolenie na podróżowanie, dostałam termin spotkania o zieloną kartę, na stronie jest, że niby już mi zatwierdzili pozwolenie o pracę, a tu nic.. wszystkie inne papiery przyszły, a pozwolenie na pracę nie. A mi na tym bardziej zależy niż na zielonej karcie, bo siedzenie w domu i brak zarobków, powoli wykańcza :) Nie rozumiem dlaczego wszyscy tak szybko dostawali to pozwolenie na pracę, a ja czekam 3 miesiące?? :D

Napisano

tak czasami bywa z tym pozwoleniem na prace'

napisalem Ci to w innym temacie ,bo moze byc tak jeszcze ze to gdzies zaginelo,a 3 miesiace licza sie od dnia wplyniecia dokumentow do urzedu a nie od wyslania.

tak wiec pozostaje Ci czekac lub tez zwrocic sie z pytaniem do urzedu co jest grane..

Napisano

Kurcze nie mogę tego znaleźć, ale umowilam sie na infopass.

Dzieki za rade! :-)

Probuje wyslać wiadomość do Kariny od ponad tygodnia, ale musi być bardzo zajęta, bo jej skrzynka jest pełna.

Udalo mi się zapisac na spotkanie juz na wtorek, wiec moze sie cos wyjasni.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...