Skocz do zawartości

Zmiana wizy

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
jade na camp america i chce zostac w stanach na conajmniej rok czy ktos wie jak moge przedluzyc wize legalnie <1 to isc do szkoly ale duzo kasy na to trzeba >jest jakis inny sposob?

Przedluzyc wizy nie mozesz, mozesz zmienic status. Szkola to jedna mozliwosc, niekoniecznie musi byc to droga szkola :D , malzenstwo to nastepny pomysl. :smt040

• 2 tygodnie później...
Napisano

Malzenstwo?? hmm, z Barta temperamentem, zdecydowaniem i zapalem wcale nie byloby to takie trudne jesli chodzi o realizacje :)

ps. A tak na powaznie Bart to poszperaj troche w necie, popytaj ludzi, a przekonasz sie ze ceny na niektorych uczelniach sa calkiem przystepne. Szczegolnie np gdy studiujesz w tym samym dystrykcie w ktorym mieszkasz. Wszystko jest w necie, wystarczy tylko troche poszperac 8)

Jezeli np wyladujesz w Chicago, tam gdzie i ja, mozesz wejsc sobie na stronke www.ccc.edu (City Colleges of Chicago)..

Tam bedzie cos zarowno o Trumanie, Daley'u, Harvey'u jak i Wright'cie, w ktorych o warunki nauczania dowiadywalam sie w ubiegle wakacje. I nie wiem czy w tym roku nie wybiore sie na ktorys z nich :)

Napisano

sie dzieki zaa slowa a co jedziesz na campa do pensylwanii jak cos to w chicago sie spotkamy bo mam tam wujaszka i siosrrty to pewnie cos pomoga jak cos to pisz do mnie to jak z ta szkolla wymyslilas i kiedy lecisz ja 20 zerwiec jeszcze miesiac a co w stanach po campie sostajesz w stanach i przedluzasz wize wiesz co i jak i gdzie napisz 3 sie :)

• 2 lata później...
Napisano

Witam!

Mam nadzieje, ze ktos jeszcze uslyszy moje wolanie i poradzi co robic. Otoz jestem teraz na campie w USA. Jest to juz drugi raz. Chcialbym zostac w USA na dluzej, ale nie wiem jak sie do tego zabrac. Moze klonuje pytania ale wybaczcie szukalem po forum i nie moglem sie usatysfakcjoinowac tym co znalazlem. Czy mozliwe jest by po zarobieniu ok 1500$ na campie, znalezc jakas uczelnie (myslalem o Chicago), nastepnie mieszkanie i prace, zeby pracowac i na bierzaco powiedzmy zarabiac i placic za nauke. Czy jest taki manewr mozliwy? A moze wiecie jak znalezc sponsora? :) A co jezeli chodzi o kursy jezyka angielskiego - znacie jakies tanie? One tez umozliwiaja uzyskanie wizy F-1? Jak opcje z Internship? Czy jest szansa na to? Dodam jeszcze, ze w tym roku ukonczylem studia i uzyskalem tytul inzyniera informatyka :) A i jeszcze jedno. Jak dlugo sie czeka na otrzymanie wizy w USA? Kiedy bym musial zaczac sie starac o nia? To jak? Macie jakies pomysly?

Bede bardzo wdzieczny za wszelkie informacje, cokolwiek co nakieruje moje poszukiwania, bo mecze sie juz z tym tematem dosc dlugo.

Dzieeeeeeeeki wieeeeelkie!!! :PB)

Napisano

henew 1500 usd to malo aby moc isc do szkoly i jeszcze sie utrzymac przez dluzszy czas,musialbys poszukac sponsora lub tez miec troche wiecej na koncie,moze masz cos na koncie w Polsce?

Napisano

Niestety nie naleze do zamoznych a w Polsce na koncie to nawet mam braki szczerze mowiac. A co jezeli mam tu kumpla, ktory ma wlasna firme, ktora jest zwiazana z moja profesja i dodam, ze jest tu juz 15 lat. Mam jakas szanse z nim cos wykombinowac? Jakies h2b albo no nie wiem co, trening, Personal Career Training? Mam zerowe doswiadczenie w tym temacie! Co robic? Bardzo zalezy mi na pozostaniu tutaj troche, mam na mysli USA.

Dzieki za odzew sty6!!

Napisano

henew jak masz kolege to duzo by dalo,moze nawet to byc obca osoba ..wazne aby Cie mogla sponsorowac tzn Twoja nauke :)

co do wizy h2b to moze cos napisze Karina :)

Napisano

Haaalo!

Mowi sie tu :)

Szkoda, ze ta Karina nie odpisala, bo kurcze nie rozwiazalem mojego problemu jeszcze. A wiecie moze, czy okres oczekiwania na decyzje ambasady tutaj w stanach jest pokryty legalnym przebywaniem tu? Czy trzeba wracac?

A jak sprawa wyglada z internship? Moge znalezc pracodawce tu, jak jestem juz w USA? Powinno byc proste no nie? Gdzie znalezc takiego pracodawce? A czy ten moj kumpel moglby mnie zatrudnic jezeli jest to mala firma? Prosze o odp i dzieki

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...