Gość Napisano 27 Maja 2010 Zgłoś Napisano 27 Maja 2010 Czy słyszeliście przypadki żeby komuś odmówili wydania wizy ? np z powodu znajomości języka czy też karalności
sly6 Napisano 27 Maja 2010 Zgłoś Napisano 27 Maja 2010 sa takie przypadki i teraz jesli nie umiesz dobrze jezyka a do tego bedzie widac ze sobie nie poradzisz to mozesz wizy nie otrzymac..sa osoby ze nie znaja jezyka ale dadza sobie rade w USA a karalnosc to zalezy za co,co to bylo,kiedy ..oraz czy taki czlowiek cos zrozumial i teraz inaczej postepuje najgorsze jest wtedy kiedy sie uwaza ze nic sie takiego nie stalo i to bylo glupstwo
Gość Napisano 27 Maja 2010 Zgłoś Napisano 27 Maja 2010 Orientujecie się jak jest w tej chwili z okresem oczekiwania na paszport ? Ja dzisiaj złożyłem wniosek i podanie o przyspieszenie. Nie wiem czy mi to uwzględnią, a jeśli nawet to i tak potrzebuję go najpoźniej na 9. czerwca. Tryb przyspieszony trwa podobno ok. 2 tyg.
sly6 Napisano 28 Maja 2010 Zgłoś Napisano 28 Maja 2010 To Ci nie powiedzieli tego ze bedziesz miec szybko?spytaj sie o to w urzedzie bo przyspieszenie moze byc i w 1 tydzien a czeka sie normalnie 3 tyg najgorszy czas na przyspieszenie jest w tym okresie czasu tzn zaraz przed wakacjami bo wtedy wiele osob przypomina sobie ze maja paszport nie wazny a trzeba jechac gdzies na wakacje i nie tylko..
Gość Napisano 29 Maja 2010 Zgłoś Napisano 29 Maja 2010 Czy ktoś wie czemu strona paszporty.mswia.pl nie działa ??? To przez przeciążenie ?
sly6 Napisano 30 Maja 2010 Zgłoś Napisano 30 Maja 2010 sebek a co chcesz wiedziec o paszportach? moze ktos cos bedzie wiedzial tutaj moze tak byc ze z racji powodzi duzoo osob wchodzi na strone,moze cos poprawiaja na tej stronie
BobTheBuilder Napisano 30 Maja 2010 Zgłoś Napisano 30 Maja 2010 Witam! Też wybieram się w tym roku do Quadów. Orientowaliście się jak wygląda sprawa z mieszkaniem. Na miejscu będę 27-28 i zastanawiam co dalej..
NikitttA Napisano 1 Czerwca 2010 Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2010 Podobnie jak kolega wyzej, jak dobrze pojdzie jedziemy we dwojke do Quada w Hartford. Czy moglibyscie podac orientacyjne ceny wynajmu studio lub 1 br w Hartford ?
lord_lbn_87 Napisano 1 Czerwca 2010 Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2010 Siemka. My jeszcze nie wiemy kiedy lecimy bo wzielismy opcje zeby biuro kupilo nam bilety. Nie wiemy tez kiedy konsul i kiedy dokladnie beda drug testy. Moze ktos zna terminy drug testow to niech sie podzieli:D A z mieszkaniem to ceny oscyluja w granicy od 400 do 750 za 3 bedroom. Sa tez i drozsze ale nie wchodza w gre
pawlo122 Napisano 2 Czerwca 2010 Zgłoś Napisano 2 Czerwca 2010 Witam, Ja również wybieram sie z dziewczyną do Hartford,z tym że My dopiero przylecimy kolo 10 lipca, czy ktoś z Was wie od kiedy praca sie zaczyna ? P.S. lord lbn 87 Ile wam ACP powiedziało orientacyjnie za cene biletu :-)?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.