sly6 Napisano 12 Czerwca 2010 Zgłoś Napisano 12 Czerwca 2010 bo moze byc tak ze moze byc jakas luka ..tak jak z innymi sprawami i teraz od decyzji Konsula-urzednika imigracyjnego zalezy czy taka osobe przepusci a z tym moze byc roznie juz .. ps niby fajna sprawa ze sie nie odpowiada za decyzje rodzicow-bliskich ,,szkoda tylko ze tego nie widac w realnym zyciu- w wielu sprawach innych ...od taka realnosc zycia trzeba potem udowadniac ze nie jest sie wielbladem
Aleksandra82 Napisano 12 Czerwca 2010 Zgłoś Napisano 12 Czerwca 2010 no tak bywa, ja przez moją matkę będę za każdym razem mieć stan podzawałowy na granicy :/
Jackie Napisano 12 Czerwca 2010 Zgłoś Napisano 12 Czerwca 2010 miałam prawie identyczną sytuację, byłam w USA nielegalnie przez 1.5 roku (pierwsze pół na wizie turystycznej) w wieku 16-18 lat. Też ktoś mi wmówił, że mam bana na 10 lat, co okazało się nieprawdą. W ambasadzie, starając się o kolejną wizę turystyczną wyjaśniłam sytuację i po kompletnym wymaglowaniu mnie (praca/studia/mieszkanie itp) WIZĘ DOSTAŁAM i to na 10 lat. Z wjazdem też nie było problemu, co prawda krew mi przestała krążyć na kilka sekund jak pan zapytał "have u been with us before", ale powiedziałam, że owszem 2 razy, jako nastolatka i dostałam zgrabną piecząteczkę na pół roku.Tak więc uszy go góry, w ambasadzie należy wyjaśnić, że było się nieletnim i zmuszonym przez rodzica. Dla konsula było ważne, że moja matka już nie przebywa na terenie usa i to co mnie trzyma w Polsce, POWODZENIA Liczy się czas przebywania nielegalnie po ukończeniu 18 roku życia.
sly6 Napisano 12 Czerwca 2010 Zgłoś Napisano 12 Czerwca 2010 o i teraz wszystko jest jasne i klarowne ... dziekuje za tego linka do zapytaj Konsula .
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.