Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

bo moze byc tak ze moze byc jakas luka ..tak jak z innymi sprawami i teraz od decyzji Konsula-urzednika imigracyjnego zalezy czy taka osobe przepusci a z tym moze byc roznie juz ..

ps niby fajna sprawa ze sie nie odpowiada za decyzje rodzicow-bliskich ,,szkoda tylko ze tego nie widac w realnym zyciu- w wielu sprawach innych ...od taka realnosc zycia

trzeba potem udowadniac ze nie jest sie wielbladem

Napisano
miałam prawie identyczną sytuację, byłam w USA nielegalnie przez 1.5 roku (pierwsze pół na wizie turystycznej) w wieku 16-18 lat. Też ktoś mi wmówił, że mam bana na 10 lat, co okazało się nieprawdą. W ambasadzie, starając się o kolejną wizę turystyczną wyjaśniłam sytuację i po kompletnym wymaglowaniu mnie (praca/studia/mieszkanie itp) WIZĘ DOSTAŁAM i to na 10 lat. Z wjazdem też nie było problemu, co prawda krew mi przestała krążyć na kilka sekund jak pan zapytał "have u been with us before", ale powiedziałam, że owszem 2 razy, jako nastolatka i dostałam zgrabną piecząteczkę na pół roku.

Tak więc uszy go góry, w ambasadzie należy wyjaśnić, że było się nieletnim i zmuszonym przez rodzica. Dla konsula było ważne, że moja matka już nie przebywa na terenie usa i to co mnie trzyma w Polsce,

POWODZENIA :)

Liczy się czas przebywania nielegalnie po ukończeniu 18 roku życia.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...