Kamildzianka Napisano 9 Czerwca 2010 Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2010 Powiedzcie mi, bo juz mam metlik w glowie. Wczoraj wpisalam sie na liste wyborcow, mam wydruk, itd. Moja mama zas upiera sie, ze najpierw musze jej odeslac pismo z zadaniem o wydanie mi prawa do glosowania, zeby mnie wykreslili z listy wyborcow w mojej gminie. Kto ma racje?
sly6 Napisano 9 Czerwca 2010 Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2010 Przepraszam ze to napisze ale TY MASZ RACJE bo tak sie sklada ze jak jestes po za Polska to musisz sie zapisac w danym punkcie wyborczym .. Przedstawiajac wazny paszport . jest nawet temat o tym na forum wybory prezydenckie oraz pisze wszystko na www komisji wyborczej i Konsulatow-Ambasad
Kamildzianka Napisano 9 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2010 Czytalam, ze mozna byc w wpisanym w tylko jedna liste, a ja jestem na dwoch - w PL i w USA. Czy w takim ukladzie nadal ja mam racje? Ludzie pisza w innym watku, ze potrzeba tego zaswiadczenia. Ja nadal jestem zameldowana w PL, wiec jak oni rozpatruja termin "byc poza granicami PL na stale"?
sly6 Napisano 9 Czerwca 2010 Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2010 tjaa ale jak sie doczytasz o pewnych sprawach to Ty masz racje i bedzie ok jesli mi nie wierzysz to napisz do komisji wyborczej do Warszawy i Ci to wyjasnia moze inaczej ze jest wszystko ok
sly6 Napisano 9 Czerwca 2010 Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2010 http://www.usa.info.pl/board/Wybory-Prezyd...010-t16083.html
Kamildzianka Napisano 9 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2010 Dziekuje, tak wlasnie myslalam. Mama zaczela mi mieszac, bo sie pytala w urzedzie miasta i zaczelam watpic. A gdyby mama zaniosla za mnie podanie o to zasw., to by sie nic nie stalo? Tzn. w sensie ze nadal bede mogla glosowac i nie mialabym zadnej papierkowej roboty?
sly6 Napisano 9 Czerwca 2010 Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2010 wiesz co...jutro zadzwonie do PKW i napisze tutaj jak sie maja sprawy z tym. ps jak mi nie wyleci to z glowy
Joanna30 Napisano 9 Czerwca 2010 Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2010 Są dwie ścieżki głosowania za granicą: - przez dopisanie do listy wyborców - na podstawie zaświadczenia o prawie do głosowania Ja przygotowałam się do obu tych metod, ale na maila nie przyszło mi potwierdzenie, że się zarejestrowałam, więc zawsze mogę skorzystać z tej drugiej opcji
sly6 Napisano 10 Czerwca 2010 Zgłoś Napisano 10 Czerwca 2010 Kamildzianka mozesz glosowac spokojnie w wyborach i bedzie to uznane ,a nie bedziesz w spisie wyborcow danego miejsca jak sie wymeldujesz i zameldujesz gdzies indziej
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.