Skocz do zawartości

Pytanie O Klamstwo - J1 A Gc

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Jestem au pair i chcialam sie dowiedziec, czy zostanie mi wybaczone przez urzad imigracyjny ponizsze klamstwo:

Mianowicie chce wyjsc za maz w lipcu, ale nie powiadamiac o tym mojej host family ani agencji

i wypelnic wszystkie papiery oraz wyslac je do immigration office a potem byc au apir do konca mojego programu,czyli do polowy pazdziernika..

Mi sie wydaje to skomplikowane i naprawde nie mam pojecia jak na to moze patrzec immigration office...

Bylabym wdzieczna za pomoc

Napisano

Moga nie dac Ci GC za tzw malzenstwo na papiery i ze wykorzystalas wize j-1 aby takie cos zrobic i na to sie nastaw .

To tak jak slub na wizie turystycznej i legalizacja pobytu ..ale wystarczy ze bedziesz miala rozmowe np za 2 miesiace od zlozenia papierow i ta wiza J-1 bedzie anulowana po rozmowie jak dostaniesz GC.

pkt 41 przeczytaj dobrze:

http://www.prawoimigracyjneusa.com/pytaniadonas.htm

Napisano

Dziekuje za szybka odpowiedz!

Moga nie dac Ci GC za tzw malzenstwo na papiery i ze wykorzystalas wize j-1 aby takie cos zrobic i na to sie nastaw .

To tak jak slub na wizie turystycznej i legalizacja pobytu ..

Tak, wiem, ze tak moze byc..

Ale z tego tytulu, ze pracowalam jako au pair + niepoinformowanie agencji?

Nie beda sie do tego dodatkowo czepiac? Bo wlasnie to jest moja najwieksza watpliwosc....

odnosnie punktu 41.

Uwierz znam go na pamiec i wiem, ze moze byc ciezko...

Ale i tak chce zaryzykowac. Bedziemy potrafili sie obronic esli tylko dojdzie do interview. ( mam taka nadzieje)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...