Jim Beam Napisano 20 Czerwca 2010 Zgłoś Napisano 20 Czerwca 2010 Jim Beam nie ciskaj się. Zdarzały się już takie przypadki. Sam przecież tego tematu nie wymyśliłem. Wiesz jaka jest miedzy nami roznica? W przeciwienstwie do ciebie moim zrodlem wiedzy o USA nie sa TV i kolorowe gazety. Grzecznie opisalem ci jakie sa realia, twoja sprawa co z tym zrobisz.
promilm Napisano 21 Czerwca 2010 Zgłoś Napisano 21 Czerwca 2010 Moge napisac to co ja wiem z zycia 1. O ile mi wadomo do sluzb mundurowych chyba wszedzie jest wymagane obywatelstwo lub minimum 2 lata GC i czysty rekord ; Posiadanie GC nie znaczy ze kogos przyjma- (chetnie biora do armi na mieso armatnie wysylajac na pierwsza linie frontu jako kierowca cysterny np- z GC cie przyjma i jak podpiszesz kontrakt to w trybie natychmiastowym dostajesz obywatelstwo) 2. Jezeli komus jakis prawnik powiedzal ze moge ci zalatwic wize.... to ja bym zaczol pierw sie dowiadywac czy cos takiego jest mozliwe 3. Rozmawialem z Policjantami- na autostradach sa Skale kazdy truck tam musi zjechac na kontrole nosnosci i wyrywkowa lapanka; czesto jak sie jedzie i przekracza granice miedzy stanami- W wiekszosci przypadkow w nocy, w weekendy sa one zamkniete bo wiekszosc ze stanow szuka oszczednosci - na tych skalach pracuje Policja; moze wyjatkiem jest Wyoming - akurat ten stan ma nadmiar pieniedzu z gazu i ropy O ile mi wiadomo to w obecnym czasie nie bedzie to takie proste dostac sie do Policji- ale kto wie ...
matth Napisano 2 Lipca 2010 Zgłoś Napisano 2 Lipca 2010 Witam,interesuje mnie temat pracy obcokrajowca w Policji USA. Dokładniej chodzi o te lokalne, bo gdzieś na forum czytałem i w realu słyszałem o tym, że małe lokalne miasteczka oraz wioski zatrudniają do Policji ludzi z obcego kraju ponieważ amerykanie nie chcą pracować w tych małych mieścinach. A mi to nawet na rękę. Czy mógłby ktoś powiedzieć mniej więcej w jakim stanie najlepiej szukać i jakie miasteczka wybierać. Może ktoś zna taki przypadek, ewentualnie odeśle do jakiejś stronki itd żeby poczytać. W grę wchodzi również straż itp. Może jakaś droga, którą łatwiej się dostać? pzdr Boze , kto Wam takie bzdury opowiada ??!!! Do pracy w Policji w USA jest bardzo trudno sie dostac i jesli nie jestescie obywatelami USA , a do tego nie mowicie perfect po angielsku, nie macie czystej przeszlosci i minimum sredniego wyksztalcenia, to zapomnijcie o byciu tutaj policjantem !!!!! I przestancie wypisywac bzdury, bo czytajac takie posty jak ten powyzej , nie wiem czy smiac sie czy plakac. Koniec kropka.
sly6 Napisano 2 Lipca 2010 Zgłoś Napisano 2 Lipca 2010 matth nie wiesz tego ze duzo ktos cos mowi i czlowiek ktory nie wie za duzo przyjmuje to do siebie i potem pisze rozne sprawy inna sprawa ze dobrze ze sie pyta na forum niz jakby mial zyc w tzw nieswiadomosci
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.