Skocz do zawartości

Formalnosci Po Slubie Na Turystycznej Wizie

nowa123

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 35
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano
chyba wiec zdecydujemy sie na k-1 ale jeszcze musimy to przemyslec. czy do tej wizy potrzebny jest prawnik czy samemu mozna pozalatwiac wszystko?

A ja bym ci radzila jednak slub w USA tak jak planowalas i CR1 w Poslce

bedziesz musiala wrocic do polski ale wszystkie papiery bedziesz miala zalatwiane w polsce, a do tego najluzniej podchodza

Namieszalas sobie w papierach!

no chyba ze nic ci nie wbili i nic nie wpisali do komputera

ale sama wiza wbita na 2 mieiace juz daje jakies podejrzenia

Napisano

nowa masz tutaj takie strony o K1 i zobacz czy Ci takie cos bedzie pasowa bo jak pisze KW lepiej te 3 miesiace dluzej poczekac i wjechac juz z wiza na pobyt staly niz na K1 no ale sama musisz zobaczyc co jest dla Ciebie dobre:

http://www.fiance.republika.pl/

http://polish.poland.usembassy.gov/poland-...ing_fiance.html

http://travel.state.gov/visa/immigrants/ty...types_2994.html

a czy masz brac adwokata?jak ma to byc dobry ktos a do tego macie troche grosza na wydaniu to Wasza sprawa i wola..

zobaczcie jak jest z tymi papierami i zdecydujcie

mam takie pytania dlaczego Cie wzieli na taka rozmowe,kto 1 mial rozmowe z urzednikami -ta szczegolowa na lotnisku,czy razem byliscie pytani czy tez oddzielnie oraz po jakim czasie od powrotu do Polski znow lecialas do USA,czy razem moze podchodziliscie do okienka ,jak sie dowiedzieli ze razem jestescie...

Napisano

z tego co pisza ludzie i z info na stronach ambasady na k1 czeka sie kilka miesiecy, a jak wezmiemy slub tutaj i bede sie starac o cr1 to moze potrwac od kilku miesiecy do kilku lat., nie chcialabym ryzykowac tak dlugiego czasu rozlaki.

szczegolowa rozmowe mialam ja, lecialam prawie po roku pobytu w polsce ponownie do usa, rozmowe mialam bo zostalam cale pol roku poprzednio w usa na turystycznej,jak sie dowiedzieli? jak ktos prowadzil takie rozmowy to wie jak to wyglada, mowia: albo mowisz prawde albo wylatujesz, decyzja nalezy do ciebie

Napisano

kilka lat a gdzie to tak pisze>

fakt jak papiery sa zle i nie przeslesz Ich szybko to i pare lat moze takie cos wyniesc,,ale tak samo bedzie z wiza k-1 ze jak cos zle bedzie to dlugo to bedzie trwac ..

cos mi sie zdaje ze cos zle czytalas i wzielas okres oczekiwania rodzinnego jak syn-corka do siebie a to jest blad

zony obywateli ida inna droga niz inne wizy takie same ,bo tutaj nie ma zadnych limitow a na inne kategorie sa

I teraz do Ciebie zalezy co wybierzesz.

albo mowia mow prawde to moze kiedys wlecisz a teraz Cie zawracamy i lecisz do domu ..tak wiec masz duzo szczescia ze tak nie dostalas

Napisano

dziekuje wszystkim za odpowiedzi, mam jeszcze pytanie czy jesli zaczniemy starac sie o CR1 i ja juz bede w polsce to czy moj malzonek bedzie musial przebywac w polsce przez 6 miesiecy? czy moze zle cos wyczytalam gdzies?

Napisano

Z tego co na forum bylo napisane to mozna takie cos zrobic bo tam masz chyba w papierach zaznaczone jak bedzie z papierami i rozmowa

musisz przejzec te papiery i sama zobaczysz jak kto jest z tym.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...