rubia Posted July 31, 2010 Report Share Posted July 31, 2010 przelot mieliśmy z przesiadkami, najpierw odwołali nam lot z Miami do Newarka wskutek czego spóźniliśmy się na lot do Europy i.....cały dzień w plecy:( niestety na lotnisku w warszawie okazało się,że nasze walizki nie przyleciały:(, mało tego namierzyli jedną ....ciągle w Miami:(.... a reszty nie mogą tzn system nie może znaleźć czy jest jakaś szansa,że znajdą te walizki? brak zgłosiłam na lotnisku w warszawie, czy powinnam pisać?dzwonić ? do Continentala.....czy na razie poczekać? a miało być tak pięknie:( Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted August 1, 2010 Report Share Posted August 1, 2010 rubia co powinnas zrobic to dzwonic ,skontaktowac sie z tymi biurami: http://www.ulc.gov.pl/ oraz http://www.uokik.gov.pl/ tam Ci powiedza jakie masz prawa,czego mozesz sie domagac i jak kto zrobic ,,pamietaj znajomosc prawa moze Ci pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joanna30 Posted August 1, 2010 Report Share Posted August 1, 2010 Jeśli miałaś ubezpieczony bagaż, to może coś zdziałasz... Domyślam się, że w sprawie tej walizki odnalezionej w Miami już się z Tobą skontaktowali. Bo pewnie przyleciała do Polski kolejnym samolotem. Co do tych, których nie odnaleźli w systemie, to może już się odnalazły? Odczekałabym dzień albo dwa. Możesz dzwonić na do biura bagażowego - na druku, który Ci wydali na lotnisku, jak zgłosiłaś zaginięcie walizek, znajdziesz numer, pod który możesz zadzwonić. Droga ze Stanów jest długa, więc to może potrwać, nim walizki znajdą się w Warszawie i przejdą w ręce firmy zajmującej się dostarczaniem zgubionego bagażu. Mnie ostatnio zgubili walizkę, jak leciałam przez Paryż i odzyskałam ją dopiero drugiego dnia wieczorem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted August 1, 2010 Report Share Posted August 1, 2010 mozna tez zadzwonic do lufthansy bo Oni sa razem w sojuszu i moze cos beda wiedziec o tych walizakach wedle prawa i przepisow mozna miec bagaz nie ubezpieczony a kase odebrac za zgubienie jego,opuznienie ale tego mozna sie dowiedziec dzwoniac do tych biur podanych wyzej co sie nalezy i ile.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.