bartollo23 Posted September 1, 2010 Report Posted September 1, 2010 Witam, Chciałbym się dowiedzieć czy ktoś był w podobnej sytuacji, jak nie, to oczywiście wysłucham uwag osób bardziej rozeznanych... Jestem posiadaczem zielonej karty. W czerwcu urodził mi się synek i chciałbym aby odwiedzili mnie rodzice z Polski. Problem z tym, że mój ojciec jest w tym momencie bezrobotny, matka pracuje jako księgowa. Oboje mają mieszkanie własnościowe. Jakie są szanse, że dostaną wizy w Krakowie. Z matką pewnie nie będzie problemu, nie wiem jak z ojcem. Jakie jest wasze zdanie albo i doświadczenia? Dodam, że mój brat wraz z małżonką i 2letnią córeczką dostali w maju wizy turytyczne na 10 lat... Dzięki z góry za odpowiedź.
Joanna30 Posted September 1, 2010 Report Posted September 1, 2010 Nikt Ci nei odpowie z przekonaniem. Szansę mają 50/50. Zdarzały się takie przypadki, że - nazwijmy to - "bogate" osoby wizy nie dostawały, a bezrobotni dostawali. Muszą więc iść i się przekonać.
rybka Posted September 1, 2010 Report Posted September 1, 2010 Nie ma klucza wedlug ktorego dostajesz wize albo nie. Moja mama jest na emeryturze, wize do nas dostala bez pytan praktycznie. Konsul tylko pytala do kogo jedzie i w jaki sposob ja uzyskalam zielona karte. Zadnych pytan o majatek i powiazania z krajem. Niech ida i zobacza.
sly6 Posted September 2, 2010 Report Posted September 2, 2010 co do taty to zalezy jak sie przedstawi oraz czy bedzie widac ze jedzie do pracy nielegalnej..zwroc tez uwage na jak dlugo leca i co beda mowic razem aby sie pewne sprawy pokrywaly
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.