Tiglii Napisano 1 Września 2010 Zgłoś Napisano 1 Września 2010 Wysłałam metryki i inne dokumenty do USA i okazało się że w mojej formie brakuje certyfikatu z policji . Poszłam na posterunek a oni mówią że nic takiego nie wydają tylko muszę się zgłosić do sądu. Problem w tym że świadectwo o niekaralności to ja już złożyłam Może ktoś by mógł mi podpowiedzieć jak rozwiązać ten problem Chodzi o coś takiego * Ogolnie, aplikacje o Certyfikaty Policyjne powinny byc bezposrednio zlozone do wydzialu policji w miejscowosci miejsca zamieszkania. Certyfikat Policyjny musi: - Pokryc caly okres zamieszkania osoby pod danym adresem. - Zalaczyc dokladne rekordy karalnosci danej osoby ; takie jak: aresztowania, powod aresztu, i wyroki danej sprawy dotyczacej rekordow aresztu.,
sly6 Napisano 2 Września 2010 Zgłoś Napisano 2 Września 2010 1 raz takie cos slysze aby takie cos bylo potrzebne dla osoby ktora przez caly czas byla w Polsce mozesz cos wiecej napisac,moze chodzi o inny kraj
Tiglii Napisano 28 Października 2010 Autor Zgłoś Napisano 28 Października 2010 przepraszam ze tak długo nie odpisywałam Sprawa się wyjaśniła najpierw dzwoniłam do ambasady która zaproponowała mi aby najlepiej zadzwoniła do NVC i tam się okazało że zaświadczenie w tym przypadku nie jest potrzebne a informacja była wysłana omyłkowo bo nie dotyczy naszego kraju . Tak ze mogłam odetchnąć z ulgą
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.