sly6 Napisano 8 Września 2010 Zgłoś Napisano 8 Września 2010 mozesz dostac list ze nie przedluzaja Ci pobytu i tyle a reszte robisz juz sama co chcesz ,wracasz lub tez nie ale wtedy jestes nielegalnie w USA
coast Napisano 8 Września 2010 Autor Zgłoś Napisano 8 Września 2010 Co jesli podwaza moj list i beda chcieli wyjasnien a ja nie bede w stanie im czegos udowodnic to co wtedy? (pytanie zaczerpniete z postu cytowanego przez Karine w innym temacie) No i jesli przysla list, ze mam opuscic kraj w ciagu np 30dni lub przysla po wygasnieciu I94 a ja oczywiscie zostane w obu przypadkach - to czy beda mnie szukac pod adresem, ktory podalam? Nie polecam przedłużania wizy turystycznej. Będąc na turystycznej w San Francisco postanowiłam złożyć wniosek. Nie dość że czekając na odpowiedź przekroczyłam termin I94 to jeszcze przyszła odpowiedź odmowna. Byl to list na jakieś 4 strony ze szczegółowym omówieniem dlacego nie dostaje wizy- nie chcecie dostać takiego liściku.Promesa wizowa na 10 lat automatycznie przepada. Musiałam w ciągu 30 dni wrocic do Polski. Nie mam szans na ponowna turystyczna raczej. Bardzo żałuję że dałam się nabrać, że jest szansa na extension. Mikre mikre szanse. Starałam się o K1. Dostałam. Ale turystycznej to raczej mi już by nie dali. Nie przedłużajcie. Szkoda stracić czyste konto. a pozniej czytam, ze nie moga ot tak anulowac promesy.. :-/ [confused] Chyba jednak zaryzykuje i zaaplikuje o extension... Pozdrawiam
sly6 Napisano 9 Września 2010 Zgłoś Napisano 9 Września 2010 anulowac promese to Ci moga na granicy lub tez w takim przypadku : http://polish.poland.usembassy.gov/poland-pl/consular.html pod koniec strony masz wyjasnione ze jak zostaniesz o 1 dzien dluzej -nielegalnie to promesa jest nie wazna jesli Im nie odeslesz papierow to po pewnym czasie bedziesz juz nielegalnie w USA a wtedy bez slubu z obywatelem sie nie obejdzie aby zyc legalnie w USA.. Jak narazie lapia nielegalnych w domach-co znaja adresy ale tych co cos przeskrobali z prawem i wtedy moga sie pojawic aby taka osobe zlapac i odeslac
coast Napisano 9 Września 2010 Autor Zgłoś Napisano 9 Września 2010 Dziekuje serdecznie, sly. Teraz juz zaczyna mi sie wszystko klarowac i widze, ze nie takie to skomplikowane Wazne by dali mi rozwod jak juz bede 'na czarno' (jesli wczesniej nie dadza przedluzenia), a ze slubem to nie ma problemu bo obaj juz sie doczekac nie mozemy. Co do lapanek to powiem UFFF, pocieszyles mnie troche.. (a co jesli mezowi cos odbije i zadzwoni do immigration i im powie gdzie jestem?) Pozdrawiam
makdonald Napisano 9 Września 2010 Zgłoś Napisano 9 Września 2010 a ze slubem to nie ma problemu bo obaj juz sie doczekac nie mozemyPozdrawiam jaki to jest stan ? jest Pan pewien, ze moze Pan w tym stanie poslubic osobe tej samej plci ?
coast Napisano 9 Września 2010 Autor Zgłoś Napisano 9 Września 2010 oboje, obydwoje, nas dwoch.. oh przepraszam za fatalne poslugiwanie sie jezykiem polskim lol
makdonald Napisano 9 Września 2010 Zgłoś Napisano 9 Września 2010 zly polski, jeszcze gorszy angielski....to Pani musi byc z tej "starej polonii" = szacuneczek wiec
coast Napisano 9 Września 2010 Autor Zgłoś Napisano 9 Września 2010 Panu juz podziekujemy EOT zly polski, jeszcze gorszy angielski....to Pani musi byc z tej "starej polonii" = szacuneczek wiec
makdonald Napisano 9 Września 2010 Zgłoś Napisano 9 Września 2010 Panu juz podziekujemyEOT Mam nadzieje, ze rozwod ze strony szanownej pani mnie osobiscie nie grozi
sly6 Napisano 10 Września 2010 Zgłoś Napisano 10 Września 2010 coast hm jest wiele opowiesci ze ktos cos napisal,zadzwonil i cos wyszlo ale ile w tym prawdy to nie wiem.. poslubic mozna ale nic nie bedzie z legalizacji pobytu ,to nie Kanada ze tam mozna takie cos zrobic i dostac pobyt staly
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.