Skocz do zawartości

Loteria Wizowa 2012

sly6

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam pytanie.

Na którym etapie zgłoszenia weryfikuje się dane zgłaszającej się osoby. Bo o ile dobrze wiem to żeby dostać GC trzeba mieć minimum maturę. Więc czy byłby sens zgłaszania się (jeśli oczywiście będzie dostępna dla polski) na DV 2013, bez ukończonej jeszcze matury?

• Odpowiedzi 236
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Jachu a ukonczysz szkole srednia-mature przed rozmowa lub tez odeslaniem papierow do centrum wizowego w USA?

bo zglaszajac sie do loterii musisz podac swoje dane i tyle a potem czekasz na losowanie i papiery ...no i oczywiscie wezwanie na rozmowe jak odeslesz papiery z powrotem.

Napisano

Pamięta ktoś może kiedy była ostatnia loteria wizowa w której Polska mogła brać udział? To były czasy serialu "Zielona karta" na TVP2? i jeszcze jedno pytanie czy ta loteria jest co rok?

Napisano

jest co roku i kiedys byly inne zasady,jesli ktos pamieta to mozna bylo wyslac i pare setek zgloszena na 1 osobe a teraz aby 1 ..chyba ze jest sie malzenstwem to zona i maz moga wyslac oddzielne wnioski ale gorzej jak glowny aplikant nie wyleci do USA wtedy zona-maz moze zapomniec o USA majac wize na pobyt staly /

chyba Polska mogla wziasc udzial w dv 2006 ale nalezy to sprawdzic

po wikipedii widac ze Polska wraca ale na dv 2014

http://en.wikipedia.org/wiki/Diversity_Immigrant_Visa

Napisano
Jachu a ukonczysz szkole srednia-mature przed rozmowa lub tez odeslaniem papierow do centrum wizowego w USA?

bo zglaszajac sie do loterii musisz podac swoje dane i tyle a potem czekasz na losowanie i papiery ...no i oczywiscie wezwanie na rozmowe jak odeslesz papiery z powrotem.

Właśnie musiałbym to dobrze obliczyć. Możecie mi orientacyjnie powiedzieć ile czasu czeka się od wysłania losu do rozmowy (oczywiście jeśli jesteś szczęśliwym wygranym)? Mówimy tu o miesiącach czy latach?

Napisano

np :przyjmowane sa zgloszenia od listopada do grudnia 2010 roku,,,w 2011 roku -maj-lipiec sa wysylanie zgloszenia aby Ci ludzie odeslali papiery i dopiero od pazdziernika 2011 roku do konca wrzesnia 2012 sa rozmowy o wize na pobyt staly w loterii wizowej.Nie ma takiego czegos jak nie zostales wylosowany lub tez odeslales papiery a nie dostales zaproszenia na rozmowe to moze w przyszlym roku Cie wezma,to nie wizy rodzinne ze sie przechodzi,,wtedy nalezy wsylac zgloszenie jeszcze raz.

Napisano

Czyli od momentu zgłoszenia do rozmowy mija ok. 24 miesięcy.

Mam jeszcze jedno pytanie. Czy jak nie zostałeś wylosowany, to organizator loterii informuje cię jakoś o tym?

Napisano

jak dobrze policzyles to chyba tyle jest czasu ale i tak nie wiesz czy Cie zaprosza na rozmowe w pazdzierniku,czy w stycznia a moze pod koniec wrzesnia..fakt sa listy osob zapraszanych na stronie www Ambasady ale i tak czekasz na zaproszenie..

Nikt nikogo nie informuje ze nie zostales wylosowany oraz jak odeslesz papiery i czekasz na rozmowe to poinformuja Cie na rozmowe i tyle..

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...