raelber Napisano 10 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Września 2010 Witam Serdecznie Mam pytanie na temat prze bukowania biletu na termin wcześniejszy. Bilet posiadam z Lufthansy lecz chodzi mi o wylot z Nowego Jorku do polski, a lecę swissem ze względu na alians. Moje pytanie związane jest z możliwością zmiany daty powrotu i ceną jaką trzeba zapłacić za zmianę. Czekam na odpowiedź pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joanna30 Napisano 10 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Września 2010 Takie informacje to uzyskasz tylko tam, gdzie kupiłeś bilet, bądź też bezpośrednio u przewoźnika. Zależy jakimi restrykcjami obłożony jest Twój bilet. Ale tego nikt z nas nie wie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly6 Napisano 10 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Września 2010 znam przypadek ze ktos zaplacil kolo 1000 dol za takie cos a ktos inny zaplaci ledwie kolo 50 dol jak widac na to nie ma prostej odpowiedzi wiec radze jak Joanna skontaktowac sie z biurem-linia lotnicza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paprak Napisano 10 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Września 2010 Ja zazwyczaj placilam 100usd zazmiane w Locie ale raz gdy mialam bilet w promocyjnej cenie to mnie informowano, ze zmiana rezerwacji bedzie droga i okazalo sie, ze 300usd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wow Napisano 14 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Września 2010 wszystko jest uzaleznione od tego w jakiej 'taryfie' kupilo sie bilet. I tak jak przedmowcy pisza - trzeba sie skontaktowac z firma, w ktorej byl zakupiony bilet. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania_A Napisano 16 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Września 2010 Ja wlasnie przebukowalam bilet w LOCIE z pazdziernika na styczen i zaplacilam $62. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raelber Napisano 30 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 30 Października 2010 Ja właśnie miałem wracać 16 Listopada teściowie się uparli, żeby zostać na święta bilety prze-bukowałem nam na styczeń koszt w SWISS $69 od osoby. Dodam tylko, że komedii było bardzo dużo miałem duże problemy z prze-bukowaniem biletów. Bo bilet miałem Lufthansy, ale wracałem SWISS ze względu na Star Alliance. I raz Swiss chciał mi prze-bukować bilety, gdy już miałem to zrobić mówili, że nie mogą, że może tylko Lufthansa. Lufthansa twierdziła, że za $250 od osoby może to zrobić - to się załamałem. Potem znów zadzwoniłem do SWISS babka powiedziała mi, że nie może tego zrobić po delikatnym opieprzeniu jej okazało się, że można i takie komedie. Jak ktoś w USA miałby problem z call center niech dzwoni do Polski szybciej wszystko się załatwi - dzwoniłem wszystko wyjaśnić i oni się dziwili co tutaj za problemy mi robią. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grodek Napisano 31 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Napisano 31 Października 2010 Tak jak napisano, nie ma tu odpowiedzi. Wszystko zależy od tego w jakiej taryfie (cenie) kupiłeś bilet i jakimi restrykcjami jest on obwarowany. Generalnie jest tak, że im tańszy bilet tym większy koszt zmiany jakichkolwiek warunków. Jedynie Lufthansa/Swiss może Ci cokolwiek powiedzieć na ten temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raelber Napisano 2 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 Tak w życiu wychodzi znów prze-bukowałem bilet na termin w którym miałem wracać koszt 195zł od osoby $69 - jestem zły bo popłynąłem z kasą. Ale ta informacja może się wam przydać $69 w Swiss wynosi standardowa opłata za prze-bukowanie. Tym razem uderzyłem bezpośrednio na lotnisko w 5 min wszystko załatwiłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.