irma Napisano 7 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Napisano 7 Grudnia 2010 Nareszcie upragniony Zielony Plastic zawital do mojej skrzynki pocztowej, czyli po ponad 3 miesiacach od dnia Interview (Approve) otrzymalam poczta Zielona Karte. Dzien wczesniej przyszedl Welcome Letter. Podsumowujac moje doswiadczenie z USCIS uwazam, ze w moim przypadku, kiedy dokumenty zostaly wyslane do archiwum bez wydania dyspozycji drukowania karty, interwencja Kongresmena okazala sie b. skuteczna. Moglabym czekac w nieskonczonosc. Nalezy wiec swoja sprawa immigracyjna sie interesowac, wiedziec ze stron internetowych USCIS jaki jest typowy czas zalatwiania danej sprawy i w razie opoznien w miare szybko interweniowac: dzwoniac na numer 800, robiac Infopass lub kontaktujac sie z Kongresmenem (co poskutkowalo w moim przypadku i juz wyslalam jemu podziekowanie). Serdecznie dziekuje osobom (dzieki Sly), ktore uczestnicza w tworzeniu tego forum, za mozliwosc czerpania informacji potrzebnych w moim procesie immigracyjnym. Chetnie podziele sie swoim doswiadczeniem z innymi. Pozdrawiam.
gocharynka Napisano 7 Grudnia 2010 Zgłoś Napisano 7 Grudnia 2010 Irma mam pytanie czy GC przyszla Ci z data interview? ps Gratulacja ladny prezent na Mikolajki
sly6 Napisano 7 Grudnia 2010 Zgłoś Napisano 7 Grudnia 2010 Irma dzieki za ten post a z tym pisaniem to zasluga Jackie bo to Ona kiedys pisala kazdy ma jakis wklad w to forum dobrze ze tak sie to sie skonczylo ,powodzenia zycze
irma Napisano 8 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Napisano 8 Grudnia 2010 Irma mam pytanie czy GC przyszla Ci z data interview?ps Gratulacja ladny prezent na Mikolajki Dzieki, Gocharynka. Tak, na GC jest data interview, poniewaz tego dnia Oficer Immigracyjny zaakceptowal moja sprawe. Czytalam, ze czasami aplikant musi czekac po interview na decyzje i wtedy data na GC jest inna. Pozdrawiam,
irma Napisano 8 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Napisano 8 Grudnia 2010 Irma dzieki za ten post a z tym pisaniem to zasluga Jackie bo to Ona kiedys pisala kazdy ma jakis wklad w to forum dobrze ze tak sie to sie skonczylo ,powodzenia zycze Dziekuje, Sly i oczywiscie duze podziekowania dla Jackie, ktorej lektura pt: "Zielonym plastic" byla dla mnie bardzo pomocna. Na wlasnej skorze odebralam jak bardzo uciazliwe i frustrujace bylo to oczekiwanie. Jeszcze raz wielkie dzieki.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.