Sol Napisano 7 Października 2010 Zgłoś Napisano 7 Października 2010 Witam wszystkich! Jesteśmy małżeństwem, mamy po 32 lata i skończone studia ekonomiczne. Chcielibyśmy wyjechać do USA razem z dwójką małych dzieci na stałe. Mąż obecnie pracuje jako dziennikarz telewizyjny, ale robi podyplomówkę z informatyki (potrzebny papier)i chce zmienić zawód wykonywany. Ja dopiero planuję powrót do pracy po rodzeniu i wychowywaniu dzieci, wcześniej pracowałam w zawodzie. Nie mamy w USA żadnej rodziny, nigdy nie staraliśmy się o wizę itd... Czy mamy jakieś szanse na wyjazd? Proszę o odpowiedź i pozdrawiam
sly6 Napisano 7 Października 2010 Zgłoś Napisano 7 Października 2010 turystyczny moze i macie ale do pracy czy na stale to juz inna sprawa poczytaj strone Ambasady oraz urzedu imigracji o tym,mozesz tez zapoznac sie z forum http://www.uscis.gov/portal/site/uscis http://polish.poland.usembassy.gov/visas/n...rie-wizowe.html a moze Kanada? jak narazie Polska nie bierze udzialu w loterii
Sol Napisano 7 Października 2010 Autor Zgłoś Napisano 7 Października 2010 Zastanawiam się, może poprzez pracę? Tylko jeśli mój mąż będzie miał taką możliwość, czy będzie mógł zabrać rodzinę ze sobą?
sly6 Napisano 7 Października 2010 Zgłoś Napisano 7 Października 2010 zapoznalas sie z dwoma stronami>jesli tak to istnieje taka mozliwosc a teraz tylko jak znalesc prace to juz inna sprawa
Sol Napisano 7 Października 2010 Autor Zgłoś Napisano 7 Października 2010 Wieczorem w spokoju zamierzam się za to zabrać dziękuje
KW Napisano 13 Października 2010 Zgłoś Napisano 13 Października 2010 Zastanawiam się, może poprzez pracę? Tylko jeśli mój mąż będzie miał taką możliwość, czy będzie mógł zabrać rodzinę ze sobą? Nawet jesli mezowi udaloby sie dostac wize pracownicza to tobie nie bedzie przyslugiwalo prawo pracy przez jakis czas dosc dlugi czas, chyba do momentu uzyskania przez niego GC, a to dobre pare lat pozatym ostatnio trudno znalezc tu prace nawet rodowitym amerykanom, tym samym zdobycie sponsora jest bardzo trudne
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.