filwar Napisano 25 Października 2010 Zgłoś Napisano 25 Października 2010 Witam. Mam takie pytanko. Moja znajoma chce pojechać na urlop do Kanady, ale ma stary paszport i chciałaby wymienić na biometryczny. Czy taka wymiana jest możliwa, ile kosztuje i ile to wszystko trwa? Może znacie jakieś strony na ten temat?
sly6 Napisano 25 Października 2010 Zgłoś Napisano 25 Października 2010 wymiana ale gdzie?ile ma wazny paszport oraz czy ma wize do USA wazna w starym paszporcie,, jest moze osoba niepelnosprawna-moze na rencie ?bo sa rozne znizki na to aby cene obnizyc paszportu a mozesz ceny w Polsce zobaczyc tutaj: http://www.mswia.gov.pl/portal/pl/380/31/I...ortowe.html#Ile ostatnio znajoma czekala 3 tyg na taki paszport
filwar Napisano 25 Października 2010 Autor Zgłoś Napisano 25 Października 2010 Wymiana w UK albo w Polsce. Paszport ważny do 2011. Nie ma ważnej wizy. Czy cena wymiany paszportu w UK jest droższa niż w PL?
Joanna30 Napisano 25 Października 2010 Zgłoś Napisano 25 Października 2010 Koszt wydania można sprawdzić na stronie ambasady RP W Londynie: http://www.londynkg.polemb.net/index.php?document=43
dareknow0 Napisano 25 Października 2010 Zgłoś Napisano 25 Października 2010 Witam.Mam takie pytanko. Moja znajoma chce pojechać na urlop do Kanady, ale ma stary paszport i chciałaby wymienić na biometryczny. Czy taka wymiana jest możliwa, ile kosztuje i ile to wszystko trwa? Może znacie jakieś strony na ten temat? Wystarczy zadeklarować ,że planujesz wyjazd do Kanada a paszport zostanie wymieniony na biometryczny bez żadnego problemu i obojętnie ile jest jeszcze ważny. W biurze zapytają np. dlaczego Pan /Pani chce wymienic paszport skoro jest jeszcze ważny np. 5 lat? Odpowiedź : jadę do Kanady . I koniec tematu.
sly6 Napisano 26 Października 2010 Zgłoś Napisano 26 Października 2010 filwar ale Twoja Ciotka nie moze powiedziec w biurze w Polsce ze mieszka zagranica bo od tego ma Konsulat ,na taka wymiane paszportu... do tego czas moze byc dluzszy wyrobienia paszportu w Uk niz w Polsce wiec dlatego sie spytalem gdzie bedzie takie cos robione,,bo cene masz podana na stronie wyzej darek ma racje ze mozna tak powiedziec ze sie leci do Kanady i takie cos powinno wystarczyc na wymiane paszportu oraz inna sprawa ze paszport juz sie konczy wiec nie powinno byc podwyzszenia oplaty za to..
minimalimaxi Napisano 30 Marca 2011 Zgłoś Napisano 30 Marca 2011 czesc jak to jest z tymi wizami do kanady? bo z tego co rozumiem ta jest tak: potrzebny albo paszport biometryczny albo jakas wiza... co sie bardziej oplaca?
Joanna30 Napisano 30 Marca 2011 Zgłoś Napisano 30 Marca 2011 To porównaj ceny i będziesz wiedział Poza tym zobacz, ile masz jeszcze ważny paszport i takie tam...
sly6 Napisano 30 Marca 2011 Zgłoś Napisano 30 Marca 2011 do tego jedz po wize do Ambasady Kanady w Warszawie,mozesz ta wize dostac lub tez nie i co sie bardziej oplaca? jak dla mnie paszport biometryczny.. jakas wiza?to jest wiza turystyczna jak jedziesz turystycznie i moze byc wiza wielokrotnego przekroczenia granicy lub jednokrotnego tutaj masz oplaty za wize takie http://www.canadainternational.gc.ca/polan...t.aspx?lang=pol
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.