Skocz do zawartości

Wymiana Paszportu

filwar

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Mam takie pytanko. Moja znajoma chce pojechać na urlop do Kanady, ale ma stary paszport i chciałaby wymienić na biometryczny.

Czy taka wymiana jest możliwa, ile kosztuje i ile to wszystko trwa? Może znacie jakieś strony na ten temat?

Napisano
Witam.

Mam takie pytanko. Moja znajoma chce pojechać na urlop do Kanady, ale ma stary paszport i chciałaby wymienić na biometryczny.

Czy taka wymiana jest możliwa, ile kosztuje i ile to wszystko trwa? Może znacie jakieś strony na ten temat?

Wystarczy zadeklarować ,że planujesz wyjazd do Kanada a paszport zostanie wymieniony na biometryczny bez żadnego problemu i obojętnie ile jest jeszcze ważny.

W biurze zapytają np. dlaczego Pan /Pani chce wymienic paszport skoro jest jeszcze ważny np. 5 lat? Odpowiedź : jadę do Kanady . I koniec tematu.

Napisano

filwar ale Twoja Ciotka nie moze powiedziec w biurze w Polsce ze mieszka zagranica bo od tego ma Konsulat ,na taka wymiane paszportu...

do tego czas moze byc dluzszy wyrobienia paszportu w Uk niz w Polsce wiec dlatego sie spytalem gdzie bedzie takie cos robione,,bo cene masz podana na stronie wyzej

darek ma racje ze mozna tak powiedziec ze sie leci do Kanady i takie cos powinno wystarczyc na wymiane paszportu oraz inna sprawa ze paszport juz sie konczy wiec nie powinno byc podwyzszenia oplaty za to..

• 5 miesięcy później...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...